Nyilvánossá vált a hangfelvétel a kecskeméti szavazatvásárlási ügyben

Király József és Karácsony Gergely, Kecskemét
Király József és Karácsony Gergely
Facebook (Király József)

Ahogy arról hétfőn beszámoltunk, Bodrozsán Alexandra, a Momentum kecskeméti előválasztási képviselőjelöltje szerint szavazatvásárlás és előválasztási csalás történt, amikor állítása alapján 2-4 ezer forintot kínáltak a szavazósátrakhoz tömegével buszoztatott embereknek. Ehhez azonban az MSZP-Párbeszéd egyéni előválasztási jelöltjére, Király Józsefre, valamint Karácsony Gergely miniszterelnök-jelöltre is szavazniuk kellett egy a Momentum által most közzétett hangfelvétel szerint.

A Momentum szerint szavazatokat vásárol Kecskeméten az MSZP-s Király József, az OEVB-hez fordultak

Bodrozsán Alexandra, a Momentum kecskeméti jelöltje Facebook-posztban írt arról, hogy információi szerint tömegével buszoztatták az embereket a helyi szavazósátorhoz, ráadásul 2-4 ezer forintot kínáltak nekik, hogy szavazzanak az MSZP-s (de az LMP, a Jobbik és a Párbeszéd támogatását is bíró) Király Józsefre, illetve Karácsony Gergelyre az előválasztáson.

Az alább hallható felvétel mellett további hanganyagokat is elküldött Bodrozsán még a tegnapi napon az Országos Előválasztási Bizottságnak, arra kérve a testületet, hogy léptessék vissza szocialista ellenfelét. Hétfő délután az MSZP közleményben tagadta a szavazatvásárlással kapcsolatos vádakat, és azt írták, "Király József nem vásárolt szavazatot és nem buzdított erre senkit. Aki ilyet terjeszt, bűncselekményt követ el, ezért nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt büntetőfeljelentést teszünk."

A momentumos jelölt friss sajtóközleményében azt írta, eddig személyiségi jogi okok miatt nem hozta nyilvánosságra a hangalapú bizonyítékait, azonban Király József tegnap nyilvánosan megfenyegette őt azzal, hogy rágalmazás miatt feljelenti. Bodrozsán szerint az ilyen gyanús ügyek nyilvánosságra hozatala nem lejáratás vagy rágalmazás, s hogy ez egyértelmű is legyen, közzétette az egyik beszélgetésről készült felvételt, melynek szereplői (személyiségi jogok miatt) név nélkül és eltorzított hanggal hallhatóak.

A kevesebb mint másfél perces hangfelvételen elhangzó párbeszéd során egy személy beszélget egy választóval, aki megerősíti, hogy 2 ezer forintot kapott azért, hogy az MSZP jelöltjeire, Király Józsefre, illetve Karácsony Gergelyre szavazzon. 

Hangfelvétel a kecskeméti szavazatvásárlási ügyről by alfahir.hu

Bodrozsán Alexandra, a Momentum előválasztási jelöltje szerint szavazatvásárlás és előválasztási csalás történt, amikor állítása szerint Kecskeméten 2-4 ezer forintot kínáltak a szavazósátrakhoz tömegével buszoztatott embereknek. Ehhez az MSZP egyéni jelöltjére, Király Józsefre, valamint Karácsony Gergely miniszterelnök-jelöltre kellett szavazniuk a most közzétett hangfelvétel szerint.

A Momentum jelöltje arra is kitért, elfogadhatatlan a szavazatvásárlás akkor is, amikor a Fidesz csinálja, és akkor is, amikor egy ellenzéki politikus.