Nagyon sokadik perét vesztette el az Origo a Jobbikkal szemben, és pont ezt akarták

Nagyon sokadik perét vesztette el az Origo a Jobbikkal szemben, és pont ezt akarták

A Jobbik az elmúlt években több száz sajtópert nyert meg fideszes médiumokkal szemben. Ezek azt a jól bevált stratégiát követik, hogy a jobboldali ellenzéki párttal szemben válogatás nélkül gyártják és közlik a lejárató álhíreket, tudva, hogy az elmarasztaló bírósági ítéletek és a helyreigazítások közzétételei csak az olvasók (értsd: választók) megtévesztése után hosszú hónapokkal, vagy akár évekkel később fognak megtörténni. Ez gyakorlatilag egy politikai kampányköltség; ugyanúgy fizetik ki a hazugságok miatti bírságokat, mint mások a plakáthelyeket, kihasználva azt a jogi hiányosságot, hogy az álhíreknek némi anyagi terhen túl semmilyen következményük nincs Magyarországon. Márpedig a pénz nem számít.

Az ellenzéki párt keddi közleményében úgy fogalmazott,

„A szokásosnál is hevesebb wellness-disznóvágáson lehetett Bordács Bálint, a Fidesz talán legszánalmasabb propagandafirkásza, amikor az Origón arról kezdett el fantáziálni január végén, hogy a Jobbik ifjúsági tagozata le akarja váltani a párt kommunikációs igazgatóját.”

Közölték, hogy az Origo még csak meg sem kísérelte bizonyítani ezt az állítást a bíróságon, ezért az sem derült ki, vajon honnan szedték ezt az információt.

Az ügynek így nem lehetett más végeredménye, mint a szokásos: Orbán Viktor egyik kedvenc fake news-üzeme újra helyreigazítást kell közzétegyen, emellett meg kell fizetnie a perköltséget is a Jobbik számára – írták.