A gyenge védekezés már a jövő nyarunkat is kinyírja, lefújták a 2022-es Rockmaratont, és ez csak a kezdet lehet

A gyenge védekezés már a jövő nyarunkat is kinyírja, lefújták a 2022-es Rockmaratont, és ez csak a kezdet lehet

Lefújták a jövő évi Rockmaraton fesztivált is, a szervezők közlése szerint nem volt más választásuk, mert a harminc éves jubileumot szerintük csak úgy van értelme ünnepelni, ha az megkoronázza és nem megszégyeníti az elmúlt harminc évet.

„Be kellett látnunk, hogy ennek a koronázásnak a körülményei nem lesznek adottak 2022-ben sem”

- írták, hozzátéve: a bizonytalanság, a szakmaiatlan kormányzati döntések és észszerűtlen szabályozások egész sora tette tönkre két nyarunkat is, majd most az őszi falevelekkel együtt megjött a negyedik hullám, az esetszámok és a halálozások már meghaladják a tavalyit, és újra egyre többen beszélnek korlátozásokról.

Nincs ma olyan ember, aki meg tudná tippelni, mi lesz jövő nyáron. Lesznek koncertek? Lesz védettségi igazolás? Lesznek nemzetközi turnék? – sorolták a kérdéseket, ami valójában az összes nagyobb zenei fesztiválra igaz, és főleg azoknak okoz elháríthatatlan problémát, akik nemzetközi fellépőkre alapozzák a kínálatot. Ha a helyzet nem javul drasztikus mértékben, valószínűleg valamennyi nagyobb fesztivál ugyanerre a döntésre fog jutni.

Egyébként az elmúlt napon nyolcvanhárom ember halálában játszott közre a koronavírus Magyarországon, és újabb 6804 fertőzöttet találtak. A járványt a védőoltásokkal lehetne leküzdeni, de még mindig csak 5 millió 968 ezer ember döntött úgy, hogy megvédi magát a kockázatoktól.