2006-os szemkilövetővel vereti szét az egészségügyet a kormány a Jobbik szerint

2006-os szemkilövetővel vereti szét az egészségügyet a kormány a Jobbik szerint

Hány szemkilövetőt rehabilitált az Orbán-kormány - címmel Lukács László György,  a Jobbik képviselője azzal kezdte interpellációját, hogy a kormány a koronavírus-járvány miatti kommunikációs csatazajt kihasználva hozzálátott a kórházak átszervezéséhez. 

Több osztály átszervezését, kórházi ágyak teljes felszámolását viszi keresztül a kórházak igazgatására felhatalmazott Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ). Az átszervezés jeleként sorra rakják át a szülészeti, és gyermekgyógyászati ágyakat, ellátási helyeket a kisebb kórházakból a nagyobb megyei kórházakba. Sőt, legkésőbb januárra új működési és szervezeti szabályzatuk lehet a kórházaknak, amelyek azt is tartalmazzák, hogy a gazdálkodásuk irányítását átveszik a megyei intézmények

- jelentette ki Lukács László György hozzátéve, hogy ez a helyi kórházak gazdasági önállóságát szünteti meg. 

A jobbikos képviselő szerint a kormány reformjai, fokozatosan kiüresítik a korábban a helyi emberek által felépített, majd az önkormányzatok által felújított és fenntartott városi, kisvárosi kórházakat.

Ezért a feladatért nem csak Orbán Viktor kormánya, hanem a Jenei Zoltán által vezetett OKFŐ a felelős

- közölte a Jobbik képviselője. 

Lukács László György felhívta a figyelmet arra a tényre, hogy Jenei Zoltán, eddigi tapasztalatait nem az egészségügyben, hanem a rendvédelemben szerezte, többek között 2006 környékén. 

Jenei 2006-ban és 2007-ben pontosan azok elé állította a kordont, akik most foglalkoztatják ők. Jenei 2006-ban rendőri felsővezető volt, amikor a mostani kormánypártok szerint a gátlástalanság és az erőszak tombolt. Pont azokra vezényelhetett rendőri akciót Jenei, akik - a kormány retorikája szerint - a szemkilövetések áldozatai

- mondta felszólalásában Lukács László György.

A Jobbik képviselője szerint, korábban még az ellenzéki elfogultsággal nem vádolható Pesti Srácok is azt írta Jenei Zoltánról, hogy Gyurcsányék bukott kordonállító szakállamtitkárát ültették a Pécsi Tudományi Egyetem (PTE) kancellári székébe. 

Felmerül tehát a kérdés. Miért egy olyan személyre bízzák a kórházak bezárást, a kisvárosi kórházak tönkretételét, aki Gergényi Péter megbízható embere volt? Nem áll-e ez szöges ellentétben Orbán Viktor 2006-os emlékeivel? Hány szemkilövetőt rehabilitált az Orbán-kormány, és milyen fontos pozíciókat bíz még rájuk? Egyáltalán. Miért akarja a kormány ellehetetleníteni a vidéki betegek életét?

- tette fel kérdéseit interpellációjának végén a jobbikos képviselő.

Rétvári Bence válaszában azzal kezdte, az egészségügyben a leépítés a baloldal politikája. Az államtitkár állítása szerint a kormány a jövő évi költségvetés alapján, 770 milliárd forinttal többet költ az ágazatra költeni, mint idén, összeségében pedig két és félszeresére emelik az egészségügyi forrásokat. A jövő év elején fogják az ápolók és az orvosok bérét, szemben azzal, amit a baloldal tett.

Ami pedig a 2006-hoz való viszonyukat illeti, tisztelt képviselő úr, Gyurcsány Ferenc, az ön párttársának Gyöngyösi Mártonnak azt mondta, újnáci fiúcska, az emberből állativá lett mocsok képviselője, a pártjával együtt. És önök, ennek a Gyurcsány Ferencnek felkérezkedtek a listájára, és könyörögnek egy-egy leeső helyért, hogy azon kerülhessenek be, a következő parlamentbe

- mondta válaszában Rétvári Bence államtitkár.

Pont ezt a képmutató választ vártam államtitkár úrtól

- kezdte viszontválaszában Lukács László György.

A Jobbik képviselője szerint a kormány és a Fidesz-KDNP azok, akik a magánegészségügyet építik a múlt emberével például, Kóka Jánossal.

Méghozzá úgy, hogy a szerencsétlen embereknek, akik nem tudnak bejutni a kórházi ellátásba, mert PCR teszttel kellene 19,500 forinttért igazolniuk, hogy nem fertőzöttek, azoknak csak annyi választási lehetőségük lesz, hogy az elmaradt műtéteket, majd ilyen helyen csinálják, ha lesz rá pénzük! Önök építik a múlt embereivel az egészségügyet

- tette hozzá Lukács László György.

A Jobbikos képviselő hangsúlyozta, a Fidesz kormány bízta meg Jenei Zoltán személyében az egykori szemkilövető parancsnokot a kórházak szétverésének feladatával.

Akinek nem lenne helye a közéletben és az önök főnöke az aki odaülteti, aki közpénzből fizetve van, azért, hogy a kisvárosi kórházak, mint például a karcagi, a nagyatádi kórház, vagy éppen a szigetvári kórház szét legyen verve csak azért, mert önöknek meg kell rajta gazdagodnia. Teljesen gátlástalan amit csinálnak

- ekkor vetett véget a jobbikos képviselő felszólalásának Kövér László házelnök arra hivatkozva, hogy Lukács Kászló György, túllépte a viszontválaszra adható időkeretet.