Orbán már a benzinár csökkentése kapcsán sem ért egyet korábbi önmagával? Itt a válasz!

Orbán már a benzinár csökkentése kapcsán sem ért egyet korábbi önmagával? Itt a válasz!

Mint megírtuk, a Fidesz ellenzékben még nagyon tudta, mit kellene csinálni az elszabadult üzemanyagárakkal, egy sor vezető politikusuk korábbi kijelentéseit előcitálva Jakab Péter, a Jobbik elnöke írásbeli kérdést küldött Rogán Antalnak, a miniszterelnök kabinetfőnökének, Varga Mihály pénzügyminiszternek, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek, illetve Orbán Viktornak, amiben arra volt kíváncsi: ennyi év elteltével továbbra is egyetértenek-e saját magukkal?

Orbán és a Fidesz vezetőinek korábbi kijelentései alapján csökkentené az elszabadult üzemanyagárakat a Jobbik

Az üzemanyagár azonnali befagyasztását követeli a Jobbik online aláírásgyűjtése a Fidesz vezetőinek ellenzékben elhangzott javaslatai alapján. A Fidesz 2010 előtt még nagyon tudta, mit kell tenni az üzemanyagár csökkentése érdekében - jelezte Facebook bejegyzésében Jakab Péter aki idézte Orbán Viktor 2004-ben elhangzott parlamenti felszólalását amikor a jelenlegi kormányfő ezt mondta : az állam nyerészkedik az üzemanyagárakon!

Jakab Facebook-posztjában felidézte, Orbán 2010 előtt még azt mondta, hogy a magas üzemanyagáron nyerészkedik a kormány, és hogy csökkenteni kell a benzin adóját.

Most, hogy rekordokat dönt az üzemanyagár, megkérdeztem tőle írásban, hogy egyetért-e saját magával, és ha igen, mikor fogja csökkenteni a benzint terhelő jövedéki adót és az áfát. Miniszterelnök úr nagyjából lesz@rja a kérdést, ezért helyette Tállai Bandi bá válaszolt. Méghozzá azt, hogy 480 forinton rögzítették az árakat

- olvasható a bejegyzésben.

"Szerintetek hogy kéne feltennem a kérdést, hogy Magyarország kormányának pénzügyi államtitkára, a NAV volt elnöke is megértse?" - kérdezi posztjában Jakab.

A Jobbik elnöke kiemelte, nem azt kérdezte, hogy mennyiben maximálták az árakat, hanem azt, hogy mikor fogják csökkenteni az adót, ahogy azt Orbán ellenzékből követelte.

Mikor fog a kormány - a benzinkutak helyett - a saját zsebébe nyúlni, hiszen a 480 forint fele még mindig a rezsimhez megy

- hangsúlyozta.

"Segítsetek kérlek Bandi bául kérdezni, mert úgy tűnik, engem nem ért" - zárul a poszt.