Barátok közt - Putyin Erdogannak panaszkodott Ukrajnáról

Barátok közt - Putyin Erdogannak panaszkodott Ukrajnáról

Ukrajna folytatja "destruktív" politikáját, amelynek célja a Donyec-medencei válság rendezésről megkötött minszki megállapodások kisiklatása - jelentette ki a Kreml tájékoztatása szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök abban a telefonbeszélgetésben, amelyet török hivatali partnerével, Recep Tayyip Erdogannal folytatott pénteken.

Putyin szerint ezt bizonyítja az ukrán fegyveres erők "provokatív" tevékenysége a konfliktusövezetben, beleértve a török Bayraktar harci drónok bevetését. Hangsúlyozta annak szükségességét, hogy Kijev hagyjon fel a Donyec-medencei erőfitogtatási kísérletekkel.

Az orosz külügyi szóvivő szerdán kizárta annak lehetőségét, hogy Moszkva elfogadja az Erdogan által korábban felajánlott közvetítést "az ukrajnai belső konfliktusban". Hangsúlyozta, hogy Kijevnek Donyeckkel és Luhanszkkal kell tárgyalnia a rendezésről.

A két elnök között szó esett még a dél-kaukázusi, a szíriai és a líbiai helyzetről, valamint a kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséről, egyebek között az energetika és a mezőgazdaság területén.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

(MTI nyomán)