Jakab Péter: Orbánék szerint az a válságkezelés, hogy minden mást oldjon meg a magyar választó

Jakab Péter
Harmati András - Alfahír

"Orbán ma azzal büszkélkedett, hogy a kormány sikeresen harcol az infláció ellen" - kezdte saját közösségi oldalán Jakab Péter, a Jobbik elnöke. Mint írta,

  • befagyasztották a benzinárat. Magyarul a benzinkutasokat küldték harcba az infláció ellen.
  • Aztán árstopot vezettek be pár élelmiszerre. Magyarul a boltosokat küldték harcba az infláció ellen.

Hozzátette, hogy Orbánék szerint az a válságkezelés, hogy minden mást meg oldjon meg az átlag magyar. "Fizesse a 480-as benzint, fizesse az élelmiszert méregdrága jelenlegi áron, vagy méregdrága tavaly októberi áron. Ennyi a segítség."

"Tudjátok, az a helyzet, hogy itt már mindenki a végkimerülésig harcol az infláció ellen. Egyedül a kormány nem tesz semmit. Pedig tudják, mi a megoldás, Varga Mihály pénzügyminiszter 2005-ben elmondta: „Az áfacsökkentés mérsékli az inflációt, tehát jó a nemzetgazdaságnak.” A lengyel kormány meg is lépte. Elengedték az alapvető élelmiszerek áfáját. Az Orbán-kormány eközben beszedi az áfát a legszegényebbektől is, a lejárat előtti akciós élelmiszert pedig elkobozza az élelmiszerláncoktól. Sajátos válságkezelés. Amolyan fideszes" - írta Jakab Péter, kiemelve, hogy Április 3-án vegyék a magyar választópolgárok a saját kezünkbe a válságkezelést.

Orbán Viktor: Aki hozzányúl a gyermekeinkhez, annak kikaparom a szemét

Egy hónap elteltével, pontosabban december 10-ét követően ismét interjút adott a Kossuth Rádiónak Orbán Viktor miniszterelnök. A kormányinfón bejelentett új intézkedésekről, az árstopról, a gyermekvédelmi népszavazásról, természetesen a határainkat ostromló migránsokról, a harmadik és negyedik oltásról is szót ejtett. Na meg persze a Soros-hadsereg katonáiról, akik hazánk elgáncsolásán munkálkodnak éjt nappallá téve.