Márki-Zay a külföldön dolgozókról: Magyarország hazavárja az aranytartalékait

Márki-Zay a külföldön dolgozókról: Magyarország hazavárja az aranytartalékait

"Magyarország hazavárja az ország aranytartalékait" 

- fogalmazott Márki-Zay Péter szerda reggeli Facebook-bejegyzésében, értve ez alatt a külföldön, többnyire nyugati országokban élő magyarokat. Szavai szerint "mindazokat, akik a Fidesz és a kiváltságosok által uralt viszonyok elől menekülve külföldön kénytelenek keresni boldogulásukat."

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt elárulta, hogy az érintettek közül többekkel lesz módja találkozni a ma kezdődő londoni látogatásán, és el fogja mondani nekik, hogy Magyarország hazavárja őket.

"Olyan ország várja őket vissza, ahol nem mérgezi a hétköznapokat a politika"

- ígérte Márki-Zay, hozzátéve, hogy Londonban arról is beszélnek majd, hogy meggyőződése szerint 

"Orbán tudatosan próbálja megnehezíteni a külföldön dolgozó és tanuló magyarok szavazását azzal, hogy bár a kettős állampolgárok tudnak levélben szavazni, a külföldön élő magyarok számára ezt a lehetőséget 12 év alatt sem volt képes biztosítani. Ezen is változtatunk a kormányváltás után."

Kiemelte, hogy az angliai fővárosban is arra is biztatja majd beszélgetőpartnereit, hogy a nehézségek, az akadályok ellenére vegyenek részt az április 3-i országgyűlési választáson.

"Arra biztatom őket, hogy győzzék meg szüleiket, nagyszüleiket, a változás Magyarország érdeke. Orbán menjen, ők pedig minél többen jöjjenek haza!" 

- zárta posztját az Egységben Magyarországért kormányfőjelöltje.