A hétfői pedagógussztrájk idejére kötelezik a református hitoktatókat a tanításra

A hétfői pedagógussztrájk idejére kötelezik a református hitoktatókat a tanításra

"A református hittanoktatóknak ragaszkodniuk kell a hétfői hit- és erkölcstan órák megtartásához" - számolt be róla a 24.hu egy birtokukba jutott levél alapján, melyet a református hittanoktatóknak és hitoktatásban érintett lelkészeknek címeztek Papp Kornél, a Magyarországi Református Egyház Zsinati Oktatási Iroda irodavezetőjének aláírásával.

Ebben a pedagógusok hétfői figyelmeztető sztrájkjáról azt írják, a baloldali pártok a szakszervezetek (PSZ, PDSZ) közreműködésével az állami iskolák pedagógusait befolyásolják.

Ha valami kínos, az "baloldali kampányakció": az Emminek ennyi a véleménye a tervezett pedagógussztrájkról

Mint hétfőn megírtuk, óriási az "érdeklődés" a Pedagógusok Szakszervezete által január 31-ére tervezett figyelmeztető sztrájk iránt. A PSZ és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) az aHang felületén indított „Védjük meg az oktatást! Csatlakozzunk a sztrájkhoz! Támogassuk a sztrájkolókat!" elnevezésű petícióját alig néhány nap leforgása alatt több mint 20 ezren írták alá.

Azt is írják, hogy szerintük „a különböző jogi folyamatok határidejét figyelembe véve” a sztrájk hétfőn törvényes úton eleve nem tartható meg, a református köznevelési és szakképzési intézmények pedig távol tartják magukat a politikai manipulációtól.

Papp a kötelező tanítás indokaként említi, hogy az egyház úgy tudja, az állami iskolák hitoktatókat akarnak beosztani gyermekfelügyeletre hétfőn, ez azonban egyet jelentene azzal, hogy a „törvénytelenül sztrájkolókkal” együttműködnének. Itt fontos megemlíteni, hogy az EMMI annak ellenére nevezi törvénybe ütközőnek a a sztrájkot, hogy azt a bíróság elsőfokon jogszerűnek ítélte.

A lap a református egyház sajtóirodáját megpróbálta arról kérdezni, hogy mi történik akkor, ha egy hitoktató mégiscsak részt vesz a sztrájkban, azonban erre választ nem kaptak.

A vártnál is többen támogatják az oktatási dolgozók sztrájkját

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és a Pedagógusok Szakszervezete az aHang felületén indított „Védjük meg az oktatást! Csatlakozzunk a sztrájkhoz! Támogassuk a sztrájkolókat!" elnevezésű petícióját alig néhány nap leforgása alatt több mint 20 ezren írták alá - állítja a PSZ és a PDSZ a sztrájkkészültségről.