Visszautasította a válaszadást a kormány arra vonatkozóan, hogy Völner miért nevezte trágyadombnak Kásler minisztériumát

Visszautasította a válaszadást a kormány arra vonatkozóan, hogy Völner miért nevezte trágyadombnak Kásler minisztériumát

A Völner Pállal kapcsolatos nyomozati anyag részletesen taglalja, hogy milyen módon zajlottak Schadl és a bukott államtitkár vesztegetéssel kapcsolatos egyeztetései és találkozói.

A nyomozati anyagból kiderült az is, hogy Völner elég erős kritikát fogalmazott meg egy „visszautasítás" során az Emberi Erőforrások Minisztériumáról. Mint mondta, 

az Emmi egyébként egy trágyadomb. Olyan embereket gyűjtenek össze a közszférában, akik sehol nem kellenek, csupa ilyen kisebbségi komplexussal rendelkező, lusta ember. 

Ander Balázs, a Jobbik országgyűlési képviselője írásbeli kérdéssel fordult Kásler Miklóshoz, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetőjéhez, hogy mit gondol az államtitkár által megfogalmazott kritikáról.

Azonban a választ elutasította a kormány, miután Rétvári Bence Kövér Lászlóhoz fordult. Az indoklás szerint az ügyészség a kormánytól független önálló alkotmányos szervezet, mint közvádló az állam büntetőigényének kizárólagos érvényesítője. A fent hivatkozott rendelkezések értelmében „a folyamatban lévő eljárással kapcsolatban a Kormánynak nincs hatásköre."

"A fentiek alapján az írásbeli kérdés kormányzati feladatkört nem érint, ezért nem felel meg a HHSZ 121. S (1) és (4) bekezdésében foglaltaknak, ezért indítványát a HHSZ 124. § (1) és (4) bekezdése alapján, a 121. § (4) bekezdés a) pontjában foglalt jogkörömmel élve visszautasítom"

- olvasható a Kövér László által aláírt utasításban.

.
{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

Házon belüli kritika - Völner szerint Kásler minisztériuma egy trágyadomb

Ahogy korábban írtunk róla, a Völner Pállal kapcsolatos nyomozati anyag részletesen taglalja, hogy milyen módon zajlottak Schadl és a bukott államtitkár vesztegetéssel kapcsolatos egyeztetései és találkozói. A nyomozati anyag egy másik érdekessége, hogy Schadlhöz egy régi ismerőse megfigyelésén keresztül jutottak el a hatóságok, akivel kölcsönösen intéztek egymásnak dolgokat.