Átvették a téli olimpián szerzett bronzérmeiket a magyar gyorskorcsolyázók

Átvették a téli olimpián szerzett bronzérmeiket a magyar gyorskorcsolyázók

Vasárnap átvették érmeiket a Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Krueger John-Henry, Jászapáti Petra, Kónya Zsófia összeállítású magyar rövidpályás gyorskorcsolya vegyes váltó tagjai, akik szombaton harmadikok lettek a pekingi téli olimpián.

Téli Olimpia - Bronzérmes a vegyes váltó!

A Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Jászapáti Petra, Kónya Zsófia összeállítású rövidpályás gyorskorcsolya vegyes váltó egy kicsúszás miatt a negyedik helyen végzett, azonban a kanadai váltót kizárták a videózás után, így bronzérmet szerzett a magyar csapat. A fináléban Kína mellett Kanada és Olaszország volt a magyarok ellenfele.

"Lassan kezd tudatosulni bennem, hogy egy olimpiai bronzérem van a nyakamban. Hihetetlen érzés" 

- nyilatkozta az M4 Sportnak Jászapáti. Hozzátette, a felhőtlen öröm pillanatai csak a hátralévő versenynapok után következhetnek.

Kónya elmondta, továbbra is nagyon örül a harmadik helynek, már szinte semmi csalódottság nincs benne, de még nem tudta teljesen felfogni, mit vittek véghez, ehhez még szüksége van néhány napra.

Az MTI azt írja, a negyedik helyen célba érő magyarok a videózásnak köszönhetik a harmadik helyet, mivel a kanadaiakkal összeakadva mindkét váltó embere elesett, a zsűri pedig az észak-amerikait látta szabálytalannak.