Az ellenzéki politikusok közös nyilatkozatban vállaltak garanciát a Balaton megmentéséért

Az ellenzéki politikusok közös nyilatkozatban vállaltak garanciát a Balaton megmentéséért

Az Egységben Magyarországért Tihanyban tartott délelőtt sajtótájékoztatót, ahol a Balaton-partot lefedő választókerületek országgyűlési képviselőjelöltjei bejelentették a közös nyilatkozatukat, melyben kiállnak a Balaton védelme mellett. A kezdeményezésüket az elmúlt évek történései hívták életre, ugyanis a Balatonon végbemenő beépítések és környezetrombolások szerintük már tarthatatlanná váltak, így április 3. után olyan szabályokat hoznak, mellyel az oligarchák helyett a helyi lakosokat, vállalkozókat támogatják majd. A nyilatkozat terveik szerint kötelező érvényű lesz minden ellenzéki képviselőre a választásokat követően, ami a garanciavállalás mellett egyfjata számonkérhetőséget is biztosít majd.

Ami a Balaton partján észlelhető, aggasztó probléma. Hiszen a balaton mindenkié, nemcsak egy emberé. A dekrétum ezt hivatott leszögezni, ami mellett teljes mértékben elkötelezettek vagyunk

- hangsúlyozta Rig Lajos, Veszprém megye 3. választókörzetének jelöltje. Potocskáné Kőrösi Anita, Somogy megye 4. választókörzetének indulója kiegészítve az elhangzottakat kiemelte, hogy az Egységben Magyarországért elkötelezett a környezetvédelem mellett, így a nagy tavaink védelme mellett. Kiemelte, hogy az elmúlt években gombamód megszaporodtak a Balaton környékén az apartmanházak, melyek elzárják a tavat a magyar emberek elől. 

Gátat fogunk szabni ennek a féktelen partrombolásnak, a kisajátításoknak és vissza fogjuk adni azokat a lezárt partszakaszokat, melyek semmi mást nem szolgálnak, csak a magánérdekeket.

Elekes István, Zala megye 2. választókörzetének jelöltje egyetértett abban, hogy a környéken rengeteg a beruházás, ami miatt a Balaton lassan már egy fürdőmedencéhez hasonlítható.

Steinmetz Ádám, Somogy megye 3. választókörzetének indulójaúgy véli, hogy akik a Balaton dél-nyugati részén élnek megtapasztalhatták már, hogyan lesz a nagy értékű, állami, közösségi tulajdonú ingatlanokból magántulajdon. Erre remek példa szerinte a balatonboglári Sellő Kemping, vagy az önmagában több tíz milliárdos értéket képviselő fonyódligeti gyermektábor, amit ingyen játszottak át egy fideszhez köthető alapítvány tulajdonába.

Azt kell látni, hogy a somogyi polgárokból és a magyar emberekből ellenérzést vált ki ez a fajta fideszes jelenség, ezért április 3-át követően felül fogják vizsgálni ezeket a szerződéseket

- tette hozzá Steinmetz. a sajtótájékoztató végén a jelenlévő ellenzéki politikusok aláírták a nyilatkozatot, ezzel is hitelesítve mondandójukat.