Kapoly fideszes polgármestere bezáratta a helyi postát

Kapoly fideszes polgármestere bezáratta a helyi postát

Szerintem jó, hogy van a Péter, majdnem polgármester lett. Kavarja a slamasztikát, de van igazsága. Tanult ember, persze, hogy fúj rá a Vidus

- nyilatkozta a Magyar Narancs riporterének a Somogy megyei Kapoly település egyik polgára.

A Péter nem más, mint Jámbor Péter, a kapolyi képviselő testület ellenzéki tagja, a Vidus pedig Vidus Lajos, a Fidesz által támogatott polgármester, aki korábban az ottani óvoda bontásakor keletkezett veszélyes hulladékot szórta szét a falu határában, most viszont a helyi posta hivatal bezárása miatt került a figyelem középpontjába.

Kommunista szombatot idézi, ahogyan Kapoly polgármestere „társadalmi munkában" vitetné el az önkormányzat által illegálisan lerakott veszélyes hulladékot

Azért nagyrészt el lett szállítva - állítja az Alfahír érdeklődésére Vidus Lajos, a Somogy megyei Kapoly fideszes támogatottságú polgármestere arról a nagy mennyiségű illegálisan lerakott szemétről, amely között veszélyes hulladék, azbeszt, régi palatető, festékes dobozok és építési hulladék is van.

A postát tatarozásra hivatkozva záratta be a polgármester. Jámbor Péter fel is hívta Vida Lajost, aki közölte, előző nap megbeszélte Witzmann Mihály fideszes országgyűlési képviselővel, hogy január első hetében a posta épületének felújítására pályázhatunk.

Ezért úgy döntött, hogy azonnal tervezőt, statikust von be, aki az épületet viharos gyorsasággal, már másnap életveszélyesnek nyilvánította. Az épület valóban felújításra szorul, azonban műszaki állapota évek óta változatlan (rossz), vis major esemény pedig nem történt. Vidus polgármester erről a szándékáról - mint oly’ sokszor - nem tájékoztatta a képviselő-testületet. A postabezárást előterjesztés, képviselő-testületi döntés nem előzte meg. Később az kiderült, hogy ez a pályázati forrás nem is nyílt meg

- hívta fel a figyelmet az ellentmondásos projektre a Magyar Narancsnak nyilatkozó Jámbor Péter.

Kapoly ellenzéki képviselője megkereste vidt, de a Fidesz parlamenti képviselője nem támasztotta alá Vidus verzióját. A posta azonban Vidus Lajos kamikaze akciója miatt azonnal be lett zárva. A képviselő-testület azóta három ülést tartott, de a posta ügye egyszer sem kerülhetett érdemben napirendre. 

Egy a Narancs.hu által megkérdezett statikus szakértő az épületről azt mondta, életveszélyesség nem áll fenn. Egy centinél kisebb repedés van az épület sarkán, ami már akkor is ott volt, amikor mintegy hat éve a tetőt felújították. A repedés oka az egész Dunántúlra jellemző löszös talaj eső hatására létrejövő mozgása. A süllyedés megállítható és megszüntethető azzal, ha az esővíz-csatorna kivezetését a szabályoknak megfelelően 2 méterre viszik az épülettől.

Kapoly postaszolgálatát jelenleg Tabról naponta egy órára kijáró postaautó látja el. A Magyar Narancs szerette volna megtudni Witzmann Mihály fideszes országgyűlési képviselőtől, igaz-e, ami Kapoly decemberi testületi ülésének jegyzőkönyvében szerepel, miszerint nyilvánosan még meg nem jelent pályázati lehetőségről tárgyalt a polgármesterrel. Arról is érdeklődtek, milyen szerepe van a posta bezárásában és egyéb furcsa pályázatokban, de nem kaptak választ. Hasonlóképpen nem válaszolt Vidus Lajos sem.

A község egyébként tele van Witzmann Mihály választási plakátjaival. Az egységes ellenzéki jelölt, Potocskáné Kőrösi Anita plakátjait viszont ismeretlenek rendszeresen lelopják.