Márki-Zay Péter feljelentést tesz rémhírterjesztés és közösség elleni uszítás vádjával

Márki-Zay Péter feljelentést tesz rémhírterjesztés és közösség elleni uszítás vádjával

A hódmezővásárhelyi ügyészség előtt tartott online sajtótájékoztatót Márki-Zay Péter, az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje, ahol bejelentette, hogy feljelentést tesz amiatt, mert a Fidesz-média valótlanságokat híresztel róla és az ellenzékről az ukrán-orosz háború kapcsán. Két bűncselekmény gyanúja áll fenn Márki-Zay szerint, a rémhírterjesztés és a közösség elleni uszítás.

Az egységes ellenzék miniszterelnök-jelöltje szerint Orbán Viktor maga tárgyalt Boris Johnson brit miniszterelnökkel a magyar katonai részvételről az ukrán konfliktusban, illetve megszavazta a fegyverszállítást, azonban mégis az ellenzékről terjeszti azt a valótlanságot, hogy ők akarnak fegyvereket és katonákat küldeni Ukrajnának.

Ez a riogatás, a magyar lakosság megfélemlítése hazugságokkal kimeríti a rémhírterjesztés fogalmát

- indokolta a feljelentés megtételét Márki-Zay.

Márki-Zay megerősítette, hogy az ellenzék nem akar katonákat küldeni külföldre, ezért hirdetik a NATO-val való szövetséget, mert csak ez biztosítja az ország védelmét. Orbán nem tud megvédeni minket, egy drón repült el nemrég például a paksi atomerőmű felett is - emlékeztetett.