Jakab: ha régen tényleg jobb volt, az nem a Kádár-rendszer dicsősége, hanem az Orbán-rendszer szégyene

Jakab: ha régen tényleg jobb volt, az nem a Kádár-rendszer dicsősége, hanem az Orbán-rendszer szégyene

Teltház előtt beszélt Csongrád-Csanád megye 3-as számú választókerületében, Csongrád művelődési központjában Jakab Péter, a Jobbik elnöke.

Teltház előtt beszélt Csongrád-Csanád megye 3-as számú választókerületében, Csongrád művelődési központjában Jakab Péter, a Jobbik elnöke, aki a helyi jelölttel közösen fogadta volna az érdeklődőket. Szűcs Ildikó, az ellenzék közös helyi jelöltje azonban a fórum napján azonosított koronavírus-fertőzése miatt nem tudott részt venni, így helyette a Jobbik Csongrád-Csanád megyei elnöke, Tóth Péter beszélt az összegyűltek előtt.

Jakab Péter ezúttal is hangszórós „Zay-keltő” autóval járta a vidéket, hogy felhívja az emberek figyelmét arra, a csongrádiak szerint nem az a valós probléma, hogy a gyerekek nemváltó műtétben gondolkoznak, hanem az, hogy a mondjuk a Külgazdasági és Külügyminisztérium levelezéseit az orosz titkosszolgálat figyeli, miközben bombával megrakott drón repkedhetett Paks környékén, a benzinárak az egekben vannak, rendes fizetés nincs, az infláció miatt pedig már nem ér semmit a pénzünk.

Most nem Soros Gyurit, most az ovisokat kell megállítani, a Micimackó csoportot, nehogy átműttessék magukat - érzékeltette a népszavazási kezdeményezés röhejességét a pártelnök.

Most, hogy válság van, a kormány szerint stratégiai nyugalomra van szükség, magyarul bejelentették, hogy krízis közben nem kell csinálni semmit – fordított magyarra Jakab, aki szerint Magyarországnak jelenleg nincs működőképes kormánya, csak egy maffiája, amit vasárnap le kell győzni.

„A maffiától senki ne várjon fair play-t, ők csalni fognak. Már megszoktuk”

 - jelentette ki, utalva a végeláthatatlan mennyiségű csalási formákra, például a fenyegetésekre, krumpliosztásokra, szavazatvásárlásokra vagy arra, amikor putrikba jelentenek be több tucat embert, hogy a megfelelő választókerületben szavazzanak.

Nekünk egy igazi fegyverünk van: az összefogás. Ezt már kipróbáltuk, és működik - húzta alá a Jobbik elnöke, emlékeztetve az egybegyűlt csongrádiakat, hogy négymillió embernek úgy lett ellenzéki polgármestere 2019-ben, hogy a Fidesz csalási kísérleteit ellensúlyozta az ellenzék egysége.

Jakab kitért arra is, hogy az ellenzéki összefogáson belül lehetnek ugyan kiritkák akár Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt egy-egy megnyilvánulásával kapcsolatban is, de ezeket félre kell tenni, mert aki most nem a Márki-Zay Péter vezette listára szavaz, az az Orbán-kormányra szavaz.

„Nincs szájhúzás, finnyáskodás vagy harmadik út: egységesen Márki-Zay Péter és a közös lista mögött kell állnunk, mert ahol az egység megbomlik, ott jön a Fidesz!”

A pártelnök bírálta a duplán finanszírozott egészségügyi rendszert, ami évente 30 ezer olyan embert enged meghalni aki egy jó minőségű ellátásban megmenthető lett volna, valamint kritizálta a rendszerszintű korrupciót, az állami adókkal felpumpált üzemanyagárakat, a mesterségesen alacsonyan tartott béreket és a fiatalokat sújtó lakhatási válságot.

Nem a Kádár-rendszer dicsősége, hanem az Orbán-rendszer szégyene, hogy sokan azt mondják, régen jobb volt – jelentette ki Jakab, miután a közönségből sokan egyetértően bólogattak arra vonatkozóan, hogy a rendszerváltás előtt jobb életkörülmények voltak, mint ma.

Jakab szerint hazafias kötelességünk döntést hozni arról, hogy Magyarországot az újra leereszkedő vasfüggöny nyugati oldalára tereljük.

Tóth Péter, a Jobbik megyei elnöke a fórumon megjelent tömeg előtt arról beszélt, nem látják a kórházi várólisták csökkenését, az ellátási minőség javulását, a háziorvosi rendszer fejlesztését, ellenben fogynak az orvosok és az utánképzés sem megfelelő.

„Ott tartunk, hogy egy beteg gyermeket akár 50 kilométert kell szállítani a kórházba” – érzékeltette az ellátás színvonalát.

Az ellenzéki politikus úgy vélte, ha a gyakran vallási köntösbe burkolódzó fideszesek csak a tízparancsolat hetedik pontját, a Ne lopj!-ot betartanák, már sokkal előrébb lennénk.

Tóth szerint Farkas Sándor fideszes képviselő úgy viselkedik, mint egy lókupec, a megyében pedig már kiskirályok képviselik a hatalmat. A jobbikos politikus azt mondta, április 3-án azért is meg kell állítani a kormányt, mert különben olyan mély, intézményesült korrupciós hálózat jön létre az országban, amit talán soha többé nem lehet felszámolni.

700 éve nem voltunk kiskirályok uralma alatt, és ha egyszer meghal a király, a kiskirályok háborút indítanak majd a koncért. Én nem kiskirályok korszakát, hanem kétkezi munkából való megélhetést szeretnék látni – magyarázta.

Tóth úgy vélte, Orbán Viktor egy Stockholm-szindrómás emberként pont azt a politikát csinálja, ami ellen évtizedekkel korábban még küzdött: többek között az oroszok hazazavarójából Putyin szövetségese lett.

„Örülök, hogy Csongrádon különböző világnézetű emberek összefogtak azért, hogy ezt a piszkos, gazember, tolvaj, korrupt rendszert végre a történelem szemétdobjára küldjük! Ehhez mindössze egy szavazat kell mindenkitől”

– mondta.

Az Alfahír kérdésére Jakab Péter a fórum után röviden értékelte azt is, hogy Budai Gyula beléptette Gáspár Győző „Győzikét” a Fideszbe, majd Orbán Viktor miniszterelnök Kis Grófóval közös képet tett ki Facebook-oldalára.

A Jobbik elnöke szerint a Fidesz értelmiségi holdudvarát korábban professzorok alkották, most meg Kis Grófo.

Ez is egy szint, akinek ez tetszik, az nyilván a Fideszre fog szavazni, aki pedig megélhetést szeretne, tisztességes béreket és nyugdíjakat, az az egységes ellenzékre fogja adni a voksát – jelentette ki Jakab.