41,6 milliárdos nyereséggel zárta 2021-et az Opus Global

41,6 milliárdos nyereséggel zárta 2021-et az Opus Global

Mintegy 307,8 milliárd forintos konszolidált működési bevétel mellett 41,6 milliárd forintos adózott eredménnyel zárta a 2021-es évet az Opus Global Nyrt. – derült ki a cégcsoport eredménykimutatásából a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A Mészáros Lőrinc többségi tulajdonát képező társaság közleményében kifejti, egy év alatt csaknem megduplázta a megelőző évi 23 milliárd forintos EBITDA-értékét, így 2021-ben 45 milliárd forint volt a kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredménye. Az Opus Global tavaly 889,5 milliárd forintos konszolidált mérlegfőösszeg mellett saját tőkéjét 314,5 milliárd forintra növelte, ez pedig 38,2 százalékos növekedést jelent.

A cégcsoport menedzsmentje egyebek mellett sikerként értékelte a Tigáz és a Titász vállalatok megszerzését és integrációját, és mint fogalmaztak, ezzel az Opus Global a hazai energetikai piac meghatározó szereplőjévé vált.

Kilőttek Mészáros Lőrinc cégének részvényei

A Fidesz tegnapi győzelmének hatására Magyarország leggazdagabb emberének egyik legfontosabb cége, az Opus Global Nyrt. is nagyot nyert - írja a Privátbankár. A cég részvényei a mai napon 10 százalékos pluszban nyitottak. A szintén kormányközeli Appeninn részvényei 7,08, amíg a 4iG részvényei 7,04 százalékos növekedést produkáltak a péntek esti Budapesti Értéktőzsde záróértékékéhez képest.

Az Opus Globallal összefüggésben a napokban beszámoltunk arról, hogy Magyarország leggazdagabb emberének egyik legfontosabb cége is nagyot nyert, ugyanis annak részvényei április 4-én 10 százalékos pluszban nyitottak.