Bencsik nem hagyta szó nélkül a közmédia lejárató reakcióját, szerinte az a Rákosi-korszakot idézi

Bencsik nem hagyta szó nélkül a közmédia lejárató reakcióját, szerinte az a Rákosi-korszakot idézi

Mint arról szerdán beszámoltunk, a hirado.hu névtelen szerzője egy igazán jóízű, sorosozós habzó szájjal kérte ki magának Bencsik Gábor jobboldali újságíró, ideológus keddi bírálatát. Történt ugyanis, hogy Bencsik "egy nagy levegővétel után" kimondta azt, "amit a jobboldalon is mindenki tud: a magyar közszolgálati televízió politikai elfogultsága tarthatatlan". Facebook-bejegyzésében képtelenségnek titulálta, hogy "ellenzéki politikusok gyakorlatilag a lábukat nem tehetik be oda, a hírmagyarázók és kommentátorok kizárólag a kormánypártok oldaláról érkeznek, a hírműsorokban hírként olvasnak föl hosszú kormánypárti publicisztikákat, miközben az ellenzéki vélemények legtöbbször a kormánypárti cáfolatokba csomagolva jelennek meg."

A Magyar Krónika főmunkatársa, a Hír TV Sajtóklub című műsorának rendszeres vendége nem hagyta szó nélkül a "reakciót", közösségi oldalán Megint tanú címmel rövid posztban arról írt, hogy

a közmédia oldalának ismeretlen szerzőjének cikke hazugságokkal, csúsztatásokkal van tele.

Bencsik Gábor szerint nem ér annyit az egész, hogy tételesen cáfolja a sok ostobaságot. 

A jobboldali újságíró bejegyzésében végül

a mindannyiunk adóforintjából működő állami média propagandisztikus működésének Achilles-sarkára mutatott rá, amikor is Bacsó Péter klasszikusából, a Rákosi-korszakot és a személyi kultuszt hűen ábrázoló, azt kigúnyoló filmből, A Tanúból idézett: „Jelentem, nem értem. Ez egy komoly névtelen feljelentés volt... géppel írva.”

Amúgy tavaly decemberben írtunk arról, hogy

idén kicsivel több mint 130 milliárd forintból gazdálkodhat a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA).

Orbán Viktor javaslatára Áder János köztársasági elnök 9 évre nevezte ki a tisztán fideszes delegáltakból álló Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) élére Koltay Andrást, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektorát, akinek kutatási területe a szólásszabadság, a médiajog és a személyiségi jogok. (:D)

A Médiahatóság pedig 47,8 milliárd forint közpénzt kapott erre az évre.