Elbocsátják a 168 Óra teljes szerkesztőségét, ennek hatására felmondott a főszerkesztő is

Elbocsátják a 168 Óra teljes szerkesztőségét, ennek hatására felmondott a főszerkesztő is

Milkovics Pál, a Michaeli, Schwartz & Brit Media vezérigazgatója és társtulajdonosa úgy döntött, hogy a kiadó elbocsátja a 168 Óra című hetilapot eddig előállító szerkesztőségi stábot, ami mintegy 15 főt érint, akikkel ezt a jövő héten tervezik közölni - számolt be róla a Media1.

Milkovics a döntést üzleti okokkal, költségoptimalizálással magyarázta a Media1 érdeklődésére, azonban azt ígérte, hogy a lap a tömeges elbocsátás után is megjelenik, az újságot ezután külső szerzőktől vásárolt tartalmakkal töltik majd fel. Emiatt távozik Makai József, a 168 Óra főszerkesztője is, mivel nem ért egyet a struktúraváltással.

Az elbocsátások azonban nem érintik a 168.hu internetes oldalt, mivel az internetes szerkesztőség önállóan működik egy ideje, így ott maradnak a belsősök ezután is.

A kiadó másik termékénél, a Pesti Hírlapnál is megerősítették, hogy voltak elbocsátások a hetilapos megjelenésre való átállás miatt. Az új szerkesztőségi struktúra alapján itt is külsős szerzőkkel, megrendelésekkel készülnek immár a cikkek.