Las Vegasban vásárol földet a Liberty Media

Ferrari, Forma-1, Leclerc
Charles Leclerc, a Ferrari monacói versenyzője teszteli versenyautóját a Barcelona melletti montmelói pályán 2022. február 23-án.
MTI/AP/Joan Monfort

A Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló Liberty Media 240 millió dollár értékben földterületet vásárol Las Vegasban, ahol - korábbi bejelentésének megfelelően - jövőre már futamot szeretne rendezni.

Az üzlet részét képező 16 hektáros terepen építik majd fel a boxokat és a versenyzői területet. A cég közleménye szerint a tranzakció várhatóan még a második negyedévben lezárul.

A kaszinóvárosban - amely Austin és Miami után a harmadik egyesült államokbeli helyszín lesz a naptárban - jövőre villanyfényes versenyt rendeznek. A 6,12 kilométeres utcai pályán a pilóták a többi között a Bellagio szökőkútja és a híres Caesars Palace előtt is elhaladnak majd, a futamra pedig 170 ezer nézőt várnak.

Las Vegasban - ahol a nyolcvanas évek elején már rendeztek két F1-es viadalt - a megszokottól eltérően az első és második szabadedzésekre csütörtökön, az időmérőre pénteken, a futamra pedig szombaton kerül majd sor.