Varga Ferenc romákat érintő fontos kérdéseket tett fel a Népjóléti bizottság miniszterjelölti meghallgatásain

Varga Ferenc romákat érintő fontos kérdéseket tett fel a Népjóléti bizottság miniszterjelölti meghallgatásain

Varga Ferenc, a Jobbik országgyűlési képviselője és a Népjóléti bizottság ellenzéki tagja számolt be a mai két miniszterjelölti meghallgatásról, a bizottsági tagok a délelőtt folyamán Csák Jánost, délután pedig Pintér Sándort hallgatták meg.

A jobbikos politikus elmondta, hogy volt lehetősége Csák Jánosnak feltenni a romákat érintő kérdéseket, miszerint van-e lehetőség arra, hogy a kormány a családpolitikáját tágabban értelmezze és azokhoz is szóljon, akikhez eddig nem szólt. Konkrét válasszal nem szolgált a kérdésre a miniszter-jelölt, azt azonban elmondta, hogy jó ötletnek tartja a felvetést.

Pintér Sándorhoz az egészségüggyel kapcsolatban tett fel kérdéseket Varga Ferenc, mint például, hogy milyen átszervezésekben gondolnak, illetve kívánnak-e kórházakat vagy kórházi osztályokat bezárni. Emellett rákérdezett a kormány által a járvány ideje alatt beszerzett lélegeztőgépek helyzetére is.

A legfontosabb kérdés azonban úgy szólt a miniszterhez, hogy terveznek-e a romákat illetően bármilyen egészségügyi fejlesztést vagy programot, Pintér Sándor ezzel kapcsolatban elismerte, hogy vannak még ezen a területen teendőik.