Ízléstelenül viselkedtek az autósok a Margit hídról leugrani készülő fiúval

Margit híd, Budapest, Duna
A fővárosi Margit híd részlete kora esti kivilágításban.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

„Rohadjál meg! Dögölj meg! Gyerünk, ugorj!” 

– ezeket a keresetlen szavakat vetette oda több, a Margit hídon elhaladó autós egy fiatal fiúnak, aki onnan akart leugrani a Dunába szerda délután. A Blikk beszámolója szerint a 18 éves fiatal azért kívánt véget vetni az életének, mert a szülei kidobták otthonról.

Mielőtt a rendőrök helyszínre érkeztek volna, addig egy arra sétáló, éppen telefonáló férfi próbált a fiúnak segíteni: azonnal bontotta a hívást, és megpróbálta szóval tartani őt. „Mindent mondtam neki, ami az eszembe jutott, hogy mondja el, mi a baj, segítek. Hogy ha bejön, meghívom egy sörre, megölelem, bármi” – mesélte Fináncz Dominik. 

Az öngyilkossági kísérletet végrehajtani készülő fiatal az autósok ízléstelen beszólogatásai után a bulvárlap szerint nem csoda, hogy a kiérkező rendőröknek annyit mondott, hogy „lőjetek le!” 

Koszó Attila rendőrjárőr elmondása szerint nagy segítség volt a 22 éves férfi közbenjárása, mivel így a fiú közelébe tudtak lopakodni, megakadályozva, hogy a folyóba vesse magát.

Ha Ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot!