Újabb gyanúsított van a Völner–Schadl-ügyben

Újabb gyanúsított van a Völner–Schadl-ügyben

Tizenhatra nőtt az igazságügyi tárca volt miniszterhelyettesét és a Magyar Végrehajtói Kar elnökét érintő, csaknem 900 millió forintos korrupciós ügy gyanúsítottjainak száma – tudta meg a hvg.hu.

A portál kérdésére a Központi Nyomozó Főügyészség azt közölte, hogy június 7-i állapot szerint “az ügyben 16 gyanúsított van, akik közül 2 személy – köztük a végrehajtói kar elnöke – van letartóztatásban 2022. augusztus 8-ig, a többi gyanúsított szabadlábon védekezik”. Az nem derült ki, hogy ki a tizenhatodik gyanúsított.

A hvg.hu megkereste Papp Gábort, Völner Pál ügyvédjét is, aki elmondta, hogy a volt miniszterhelyettes továbbra is szabadlábon védekezik.Völner legutóbb márciusban tett 15 oldalas, írásbeli vallomást, azóta az ügyben őt érintően érdemi változás jogi képviselője tudomása szerint nem történt.

A vád szerint Völner Pál három éven át kapott rendszeresen 2–5 millió forintot Schadl Györgytől cserébe azért, hogy például végrehajtói kinevezéseket intézzen el neki. Völner Pál összesen 83 millió forint kenőpénzt vehetett át. Schadl a gyanú szerint összesen 880 millió forinthoz juthatott, a végrehajtónak jelentkezők közül többen is 40–100 millió forint közötti összegeket fizethettek neki a pozíciókért cserébe.