Különös kegyetlenséggel végeztek idős áldozatukkal az aszódi rablógyilkosság elkövetői

Aszódi rablógyilkosság
police.hu

Vádemelést javasolnak a Pest megyei vizsgálók az ellen a két férfi ellen, akik a gyanú szerint pénzért vertek agyon egy idős férfit még 2020 nyarán. Emellett az utcán figyelő társuk ellen minősített rablás a megalapozott gyanú - közölte kedden a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. 

Felidézik, az áldozat holttestére 2020. augusztus 24-én találtak rá, a gyanúsítottak számát pedig azóta háromra növelték. Majd a Pest megyei rendőrök 48 órán belül azonosították és elfogták azt a két férfit, akik aszódi otthonában támadtak rá egy akkor 73 éves nyugdíjasra.

A most 28 éves K. János és 37 éves nagybátyja, K. Róbert az igazságügyi orvosszakértő véleménye szerint 2-4 nappal a bűncselekmény felfedezése előtt rontott be ismerősük házába.

Az idősebbik férfi a kezére tekerte a lábtörlő szőnyeget és betörte az ajtó üvegét. A résen benyúlva azonban nem volt elfordítható kulcs a zárban, ezért fogták és rárúgták az ajtót az ágyban fekvő idősre. Erőszakos és hívatlan látogatásuknak egyetlen célja volt, bármi áron megszerezni áldozatuk vagyonkáját.

Gyakorlatilag azonnal nekiestek, ütötték, verték, ahol érték. Az igazságügyi orvosszakértő vizsgálata testszerte 31 úgynevezett erőbehatást állapított meg. A többségében közepes erejű, metszett, vágott, illetve tompa tárgytól eredő, főként a sértett fejét, arcát, jobb karját érő sérüléseket nagy valószínűséggel hosszú időn keresztül kellett elszenvednie. Ezen kívül kétoldali bordatörést, valamint csigolyatörést szenvedett, amely a mellkas összepréselésével, például az áldozatra ráülve jöhetett létre

- elevenítették fel a brutális eset részleteit.

Azonosították az aszódi emberölés két gyanúsítottját

A nyomozók 48 órán belül fogták el az elkövetőket.

Az orvosszakértő kitért arra is, hogy a bántalmazás egy elhúzódó kínzással is felérhetett, amelyet a holttesten rögzített nyomok támasztottak alá. Villával, késsel szurkálták, vagdosták, fojtogatták, valamint a kezük ügyébe került tompa eszközzel ütötték az áldozat fejét.

Miután az idős már nem mozdult, a két férfi átkutatta otthonát, és amit értékesnek, eladhatónak gondoltak, azt magukkal vitték: használt mobiltelefonokat, némi pénzt és elektronikai eszközöket. Áldozatukat sorsára hagyták, elmenekültek a helyszínről, majd a pénzt elosztották egymást közt, a tárgyakat pedig megpróbálták eladni.

A nyomozás közben kiderült, míg K. János és K. Róbert a házban volt, utcán hagyták egyikük élettársát, a most 47 éves H. Juditot. Az volt a dolga, hogy szemmel tartsa a környéket és jelezze, ha bármit, vagy bárkit lát.

Az ügy két gyanúsítottja, K. János és H. Judit jelenleg is letartóztatásban van, K. Róbert egy korábban elkövetett bűncselekménye miatt jogerős szabadságvesztését tölti.

A police.hu-n azt írják, a K. János és K. Róbert ellen nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének, H. Judit ellen csoportosan, a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást befejezte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya, az iratokat pedig átadták az ügyészségnek.