A NER kedvenc informatikai cége, a 4iG közel 6,5 milliárdos Volánbusz közbeszerzést nyert

4IG
A 4iG Nyrt. a hazai informatikai és ICT piac egyik meghatározó, Magyarország tudásalapú, digitális gazdaságának egyik vezető vállalatcsoportja székházának cégtáblája, a Szépvölgyi Irodaparkban, a főváros III. kerületében, a Montevideó utca 8. számban.
Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László

Ismét nem maradt állami tender nélkül a Jászai Gellért-féle 4iG.

A Volánbusz Közlekedési Zrt. a 4iG ajánlatát hirdette ki nyertesnek a Helyközi közösségi közlekedési információs rendszer (HKIR) járműfedélzeti eszközök üzemeltetésére kiírt nyílt közbeszerzési eljáráson - közölte a 4iG pénteken a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A nyertes ajánlat opciókkal növelt összege nettó 6,448 milliárd forint.

A szolgáltatás nyújtásának időtartama 24 hónap, amit opcionálisan 8 hónappal meg lehet hosszabbítani - áll a társaság közleményében.

A közbeszerzési kiírás szerint a nyertes üzemelteti, javítja és karbantartja a HKIR projektbe bevont járművek fedélzetén az OBU (On Board Unit) eszközöket és szoftvereket. A járműfedélzeti eszközökön keletkező másodpéldányokat, számlákat begyűjti, archiválja.

A kiírás egyebek közt tartalmazza azt is, hogy a nyertes 159 darab HKIR járműfedélzeti eszközt lecserél, a működtetéshez, fejlesztéshez szükséges erőforrásokat biztosítja 150 mérnöknap/12 hónap mértékben. Ezen kívül 100 darab OBU szettet is szállít.

A 4iG egyébként igen nagyot ment az elmúlt években, csak úgy ömlenek az állami megbízások a céghez: 2021-ben konszolidáltan 7,16 milliárd forint, 2020-ban 3,44 milliárd forint adózott eredményt ért el. A konszolidált értékesítési árbevétele 93,65 milliárd forintot tett ki 2021-ben, az előző évi 57,30 milliárd forint után. Az idei első 3 hónapban 48,9 milliárd forint értékesítési árbevételt és 2,2 milliárd forint adózott eredményt ért el.

Mint korábban megírtuk, májusban több mint 1,7 milliárd forintos, az e-építési rendszert fejlesztésére kiírt tendert nyert el a NER kedvenc informatikai cége, a Jászai Gellért-féle 4iG.