A rezsiemelés következő áldozata az orosházi üveggyár lett

A rezsiemelés következő áldozata az orosházi üveggyár lett

Orosházán felröppent a hír, miszerint a Guardian Glass síküveggyárban leáll a termelés. A Beol.hu megkereste a társaságot és a Guardian Industries sajtóközleményben reagált hírre.

A Guardian Glass alapos mérlegelés után úgy döntött, hogy az orosházi FLOAT üveg-kemence ideiglenes lehűtésére kerül sor. A lehűtés ellenőrzött módon történik, ami lehetővé teszi a kemence minimális karbantartás mellett történő újraindítását.

Bár a lehűtés időtartama jelenleg még nincs meghatározva, előreláthatólag 2023 tavaszáig tart.

Az újraindítás a tervek szerint akkor történhet meg, amikor a földgázárak, az alternatív tüzelőanyagokkal történő tüzelési lehetőségek, valamint a keresleti feltételek ezt lehetővé teszik.

A társaság szerint a kemence lehűtése az európai energiaválság következménye.

A termelés folytatódik a bevonó- és laminálósorokon. A vevők kiszolgálása továbbra is Orosházáról és a Guardian hálózat többi részéből történik

- írta közleményében a Guardian Glass.

Arra a kérdésre, születtek-e már a munkavállalókat érintő döntések? A Guardian Glass válaszában közölte, Orosháza nem látja a foglalkoztatásra gyakorolt jelenlegi hatását, ezért a következő hetekben felméri a gyár tevékenységi szintjét és ennek megfelelő foglalkoztatási tervet készít.

Munkatársaink biztonsága az első számú prioritásunk. Ügyfeleink csak nagyon kevés fennakadást fognak tapasztalni

- közölte a cég menedzsmentje.