"Mészáros Lőrinc egy perc alatt keres annyit, mint amennyit egy kezdő pedagógus egy hónap alatt"

"Mészáros Lőrinc egy perc alatt keres annyit, mint amennyit egy kezdő pedagógus egy hónap alatt"

Újabb fokozatba kapcsolt a pedagógusok helyzetének javításáért zajló szerdai megmozdulás-sorozat: a tüntetők lezárták az Margit hidat. A helyszínről jelentkeztek be a Jobbik politikusai is.

Z. Kárpát Dániel közölte, elképesztően szomorúnak tartja, hogy a pedagógusok napján nem ünnepelni kell, hanem egy tarthatatlan helyzetre kell felhívni a figyelmet.

Egy átlagos körülmények között dolgozó pedagógus 60 éves kora körül éri el a nemzetgazdasági átlagbért, azt a bért, amit egy végrehajtó mondjuk 30 éves kora körül megkaphat, miközben másoknak az otthonát veszi el

- érzékeltette a helyzetet a jobbikos országgyűlési képviselő.

Éppen ezért mi inkább a tanárok fizetéséhez tennénk hozzá a többletet - szögezte le Z. Kárpát Dániel.

"Természetes tehát, hogy itt vagyunk, itt is maradunk, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy a tanárok, oktatók bére végre egy tisztességes szinthez közelítsen, és mindenki a szülőföldjén tudjon boldogulni"

- tett ígéretet a párt alelnöke.

Brenner Koloman hangsúlyozta, egy felelős konzervatív pártként a pedagógusokat nem kirugandó alattvalónak, hanem felelős értelmiséginek tartják, akiknek

meg kell adni az azonnali 50 százalékos béremelését egy azonnali költségvetési átcsoportosítással

ahhoz, hogy elindíthassuk a teljes magyar oktatási rendszer modernizációját, ami a XXI. században szükséges lenne. A tanárokkal szembeni fellépést "az egypárti rendszerekre jellemző olyan aránytalan büntetésnek" nevezte, ami joggal háborította fel a társadalmat. 

Bencze János szerint is erkölcsi kötelesség ki állni a pedagógusok mellett, "ők a jövők záloga" - tette hozzá a jobbikos országgyűlési képviselő. 

"Ha arányosítani akarjuk, Mészáros Lőrinc egy perc alatt keres annyit, mint amennyit egy kezdő pedagógus egy hónap alatt"

- figyelmeztetett Bencze János. Majd feltette a kérdést, kire bízzuk Magyarországot, Mészáros Lőrincre és a strómanokra, vagy kiművelt emberfőkre.

Potocskáné Kőrösi Anita azt firtatta, hogy mit várhatunk attól a kormánytól, ami a Belügyminisztériumra bízza a közoktatást. Két felnőttkorú gyermek édesanyjaként pezsgőt bontott, mikor elhagyták a közoktatást, mert ott nem versenyképes tudást, hanem egy becsontosodott tantervet, egy idejétmúlt oktatási rendszert kénytelenek végigélni, túlélni - fogalmazott a Jobbik elnökhelyettese. 

Emlékeztetett arra is, hogy a kormányzat oktatási minisztérium nélkül kívánja rendezni a demonstráló tömeget. 

Viszont büszke arra, hogy a diákok és a tanárok együtt állnak ki a jogaikért, ám felháborítónak nevezte, hogy az Orbán-kormány csak legyint ezekre a tüntetésekre.