Már kitöltött levélszavazatokra bukkantak egy illegális hulladéklerakat területén

Már kitöltött levélszavazatokra bukkantak egy illegális hulladéklerakat területén

Csütörtökön több, a magyarországi választásokra szánt szavazólapot találtak zsákokba gyűjtve, a Marosvásárhelyt Jedd községgel összekötő országút mellett – írja a Telex egy helyi újságra, a punctul.ro/pontmaros-ra hivatkozva.

A helyi portál egy újságíróját, Cristian Teodorescut egy anonim olvasó értesítette arról, hogy Marosvásárhely mellett egy üres telken – amelyet eddig illegális hulladéklerakatként használtak –, az építkezési hulladékok között bezsákolt szavazólapokra bukkant. A levélszavazatok egy része ráadásul el is volt égetve.

Az újságíró kiszállt a helyszínre, felvételeket készített és értesítette a rendőrséget.

A képsorokon jól látszik, hogy már kitöltött szavazólapokról van szó és néhányon az is kivehető, hogy kikre adták le a szavazatukat azok, akiknek borítékja az illegális hulladéklerakat szemétkupacai között végezte.

Az egyik szavazólapon kivehető egy az ellenzéki koalícióra behúzott X, egy másikon pedig a Mi Hazánkra adta le valaki a voksát.

A Transtelex megkeresésére Cristian Teodorescu elmondta, hogy nem nyúlt hozzá a zsákhoz, mindent a helyszínen hagyott.

Az újságírónak nincs információja arról, hogy kiszálltak-e már a helyszínre a rendőrök, vagy sem, tehát egyelőre azt sem tudni, hogy milyen körülmények között kerültek oda a szavazólapok.

Azok a magyar állampolgárok, akik 2022. március 9-ig regisztráltak, levélben szavazhatnak az április 3-i magyarországi választásokon.