32,5 millió forintos pénzbüntetést szabtak ki az MLSZ-re

32,5 millió forintos pénzbüntetést szabtak ki az MLSZ-re

Az UEFA az Eb miatt Stuttgartba utazó szurkolók viselkedéséből adódóan sújtotta bírsággal a magyar szövetséget. A legnagyobb kárvallott viszont a horvát futballszövetség lett.

A New York Times beszámolója szerint az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) 82 250 eurós (kb. 32,5 millió forintos) pénzbüntetéssel sújtotta a magyar szövetséget (MLSZ) a németországi Európa-bajnokság stuttgarti helyszínére ellátogatott szurkolók viselkedése miatt.

A Magyar Labdarúgó Szövetség büntetését is tartalmazó beszámoló szerint

eddig összesen 1,3 millió eurós bírságot szabott ki az UEFA.

Ennek a legkomolyabb kárvallottja a horvát szövetség (220 875 euró), és csak a spanyol, a francia és a szlovák szövetség úszta meg egyelőre büntetés nélkül.

Az MTI azt írja, szinte minden szankciót a szurkolók viselkedése miatt szabták ki, de a rendező német szövetséget kétszer is megbírságolták a "játéktér védelmének elmulasztása miatt".

Egyébiránt a magyar szövetség mindhárom csoportmérkőzés után kapott pénzbírságot az UEFA-tól.

Az Eb-n szereplő magyar válogatott Svájctól 3-1-re, Németországtól 2-0-ra kikapott, és bár Skóciát 1-0-ra legyőzte, nem jutott tovább végül a nyolcaddöntőbe.

Címlapkép: Orbán Viktor kormányfő (j) Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke (k) és Sallai Roland válogatott labdarúgó (b) a felcsúti Pancho Arénában 2024. május 20-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher