Az állam által kitömött távközlési szuperholding, a 4iG 232 milliárdért vette meg a DIGI-t

Az állam által kitömött távközlési szuperholding, a 4iG 232 milliárdért vette meg a DIGI-t

A 4iG megvette a román RCS & RDS csoporttól a DIGI magyarországi érdekeltségeit – szemlézte a 444.hu a 4iG Nyrt. sajtóközleményét.

A tranzakció értéke 625 millió euró, ami körülbelül 232 milliárd forintnak felel meg. Az ügylet a hatósági eljárásokat követően 2022. januárjában zárulhat

- írja a lap. A közlemény kitér rá, hogy " aDIGI megvásárlása fontos lépés lehet az állami és magántőke egyesítésével létrejövő nemzeti távközlési és telekommunikációs infrastruktúra-szolgáltató vállalat létrehozásában, melynek platformtársasága az Antenna Hungária lesz a felek augusztus végi bejelentésének megfelelően".

A 4iG az Antenna Hungária Zrt.-be apportálja majd telekommunikációs érdekeltségeit, így a 4iG többségi tulajdont szerez a vállalatban. A lap emlékeztet rá, hogy a DIGI Csoport magyarországi alkalmazottainak száma meghaladja a 3000 főt. 2020-ban konszolidált árbevétele 70 milliárd forint volt, korrigált EBITDA-ja pedig elérte a 19 milliárd forintot. A DIGI 61, míg leányvállalata, az Invitel további 16 ügyfélszolgálati irodával rendelkezik Magyarország nagyobb városaiban.

Montenegróban folytatja a terjeszkedést a NER-kedvenc 4iG

A Jászai Gellért többségi tulajdonában lévő 4iG megegyezett a PPF Telecom Group-pal a Telenor Montenegro 100 százalékos részvénycsomagjának megvásárlásáról - írja az mfor.hu. A Telenor Montenegro 2020-ban elért 44 millió eurós árbevételével piacvezető a montenegrói mobilszolgáltatási szegmensben. A podgoricai központtal működő társaság 436 saját tulajdonú bázisállomással rendelkezik, bevételeinek több mint kétharmada a 413 ezret számláló lakossági és üzleti előfizetői körtől származik.