8 évet kapott a dél-koreai férfi, aki targoncával akarta agyonlapíttatni kollégáját Komáromban

8 évet kapott a dél-koreai férfi, aki targoncával akarta agyonlapíttatni kollégáját Komáromban

Emberölés kísérlete miatt a tavaly történtek vendégmunkás elkövetőjét távollétében ítélték el első fokon. Kiutasították hazánkból, noha már rég elszökött az országból.

Távollétében nyolc év börtönre ítéltek első fokon egy dél-koreai férfit, aki egy komáromi gyárban targoncával akarta összelapíttatni munkatársát, miután nagyméretű szemeteszsákba zárta - közölte a Tatabányai Törvényszék sajtótitkára pénteken az MTI-vel.

Puskásné Sárközi Rita tájékoztatása szerint az elkövető arra utasította a sértettet és egy mongol munkást, hogy a csarnokban összegyűlt szemetet gyűjtsék össze, majd az áldozatot felszólította, hogy másszon bele a szemét gyűjtésére szolgáló átlátszatlan, merev takarófóliába.

A sértett nem akart belelépni, a dél-koreai vendégmunkás azonban betolta, majd összefogta a zsák száját. A szemeteszsák széleit a mongol munkás fogta meg, aki tudott arról, hogy abban egy ember tartózkodik. Az elkövető ezt követően egy targoncást hívott, hogy nyomja össze a zsákot. Ám a gépkezelő nem tudott arról, hogy a zsákban ember van, így a jármű villájával megkezdte a zsák összelapítását.

Az áldozat kiáltását meghallva kiszabadította a sértettet a takarófóliából és értesítette a mentőket. A sértett súlyos sérüléseket szenvedett,

alsó végtagjainak bénulása miatt maradandó fogyatékosság alakult ki nála.

A dél-koreai férfit a Tatabányai Törvényszék emberölés kísérlete miatt távollétében 8 év börtönbüntetésre, valamint 10 év Magyarország területéről kiutasításra ítélte.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, azonban az nem jogerős, mivel a védő felmentésért jelentett be fellebbezést.

Viszont az elkövető már nem tartózkodik itt, ugyanis még a bűncselekmény után nem sokkal elszökött Magyarországról, és Dél-Koreába menekült.

(Címlapkép: A targonca és a konténer a komáromi gyárban - Ügyészség)