Dél-koreai vendégmunkás akarta megöletni a beosztottját Komáromban

Dél-koreai vendégmunkás akarta megöletni a beosztottját Komáromban

A Dél-Koreába szökött férfi egy zsákba kényszerítette, majd targoncával agyon akarta nyomatni a neki dolgozó takarítót.

Zsákba kényszerítette egyik takarítóját egy dél-koreai férfi Komáromban, majd megkérte a gyár targoncás munkatársát, hogy nyomja agyon a zsákot, olvasható a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség honlapján.

A targoncás állítólag nem tudta, hogy valaki van a zsákban. Azt mondta, amikor meghallotta a kiabálást, abbahagyta a műveletet. Az ügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot a dél-korai állampolgárságú férfival szemben.

A vádirat szerint a vádlott és a sértett 2020-ban dolgoztak együtt egy komáromi csarnok építésénél, a sértett takarítóként végezte a munkáját, amit a dél-koreai férfi felügyelt. A főnök ismeretlen okból arra utasította a takarítót, hogy másszon bele a szemét gyűjtésére szolgáló takarófóliába, mikor a takarító ellenkezett, a vádlott beletolta őt, majd intett a csarnokban dolgozó targoncásnak, hogy menjen oda, és nyomja össze a zsákot.

Miután a targoncás meghallotta a kiabálást, kiszabadította a férfit és kihívta a mentőket.

A bántalmazásban a takarítónak életfontosságú szervei károsodtak, így halált okozó sérülések miatt emeltek vádat a férfi ellen távollétében. Az indítványban börtönbüntetést kértek a férfira, és kérték Magyarország területéről való kiutasítását is.

(Fotó: Ügyészség.hu)

A 24.hu megkereste a megyei főügyészséget, akik azt a választ adták, a dél-koreai férfi saját bevallása szerint viccelődött, és úgy tudta a férfi már nincs a zsákban, mikor odahívta a targoncást. A férfi azóta Dél-Koreába szökött és ismeretlen helyen tartózkodik.

(Címlapkép: A helyszíni szemlén készített fotók az elkövetéshez használt targoncát, a zsákot, valamint a konténert ábrázolják, amelyben a sértett feküdt. Fotó: Ügyészség.hu)