A jobbikos Bencze János elérte, hogy ne az autósokat büntessék a vadbalesetek miatt

A jobbikos Bencze János elérte, hogy ne az autósokat büntessék a vadbalesetek miatt

Módosítják a kizárólag az autósokat hibáztató, fideszes törvényt. A cél elérni, hogy kártérítést is kaphassanak az autósok a járművüket ért sérülésekért.

A Fidesz által korábban módosított vadászati törvényt szerint minden olyan esetben, amikor egy autós vadat gázolt, a sofőrt kellett megbüntetni. A Jobbik-Konzervatívok agrár szakpolitikusa úgy véli, igazságtalan, hogy az autóban keletkezett káron túl, akár egy többmilliós pert is a nyakába kaphat egy így pórul járt autós. Bencze Jánosnak sikerült elérnie, hogy megváltoztassák a vonatkozó törvényt.

Sikerült elérni, hogy módosítsák a törvényt, így mostantól nem hajthatják be vadgázoláskor az autóson a vadnak az árát, ha az autós vétlen volt

– írta a jobbikos képviselő az ügy fejleményeiről szóló facebook-bejegyzésében.

Hozzátette: a cél elérni azt, hogy ilyen esetekben térítsék meg az autósnak a keletkezett kárt. Szerinte nagyobb felelősség kellene, hogy terhelje az adott területet kezelő vadásztársaságokat.

A Seméjén-féle úri vadászok leuralták az egész magyar vadásztársadalmat, az összes magyar vadásztársaságot, és semmiért sem akarnak fizetni

— nyilatkozta erről korábban Bencze János.

Hangsúlyozta: a törvény szerint a vad az állam tulajdona, ezért felelnie kéne a saját tulajdonában lévő vadak okozta balesetekért.

(Címlapkép: Béli Balázs/Alfahír)