A CNN egy videójátékkal illusztrálta, hogyan hackelték meg Amerikát az oroszok

Muszáj megértetni az egységsugarú amerikaival, hogy a haza veszélyben van, Trump pedig idegen ügynök.

Az amerikai liberálisok az elmúlt hetekben a gyíkember, és chamtrail hívőket megszégyenítő szorgalommal és odaadással terjesztik a" Putyin juttatta hatalomra Trumpot" című konteót. Az összeesküvés-elmélet arra épül, hogy a Demokrata Párt szervereit orosz hackerek törték fel, így került nyilvánosságra néhány kínos belső levélváltásuk (pl. amelyben Clinton ellenfelének, Bernie Sandersnek alattomos módszerekkel való kiiktatását tárgyalták meg). Ha a történet igaz, akkor az valóban aggasztó, hiszen az mindenképp veszélyes, ha egy idegen állam hozzáférhet az ország egyik vezető pártjának adatbázisához. Csakhogy a demokraták nem is tagadták a kiszivárgott információkat, a botrányba a párt vezetője is belebukott - az elgáncsolt Sanders híveinek egy része pedig dühében húzott egy ikszet a republikánus jelöltre. Vagyis Moszkva nem tett mást, mint valós történéseket hozott nyilvánosságra, amelyekkel kétségtelenül befolyást gyakorolt az elnökválasztás kimenetelére. Ám ha a küzdelem valóban ezen dőlt el, akkor

Donald Trumpot nem Putyin, hanem Clinton és az ő ambícióit mellette gátlástalanul kiszolgáló demokrata juttatta hatalomra.

A Fehér Házból persze nem így tűnik, így hát Obama elnökségének egyik utolsó intézkedéseként "megtorlásul" orosz diplomatákat utasított ki az országból. A CNN annyira igyekszik Átlag Joe számára is érthetővé tenni, milyen sötét dolgokon is ügyködik Gonosz Iván, hogy a hírről szóló összeállításukban

egy videójátékból vett jelenettel

illusztrálták a moszkvai hackerek akcióját.

A jelenetet a tavalyi év egyik legnépszerűbb számítógépes akció-szerepjátékából, a Fallout 4-ből kölcsönözték. Az ordas bakit kiszúró bgr.com technikai portál megjegyzi, hogy a játékban ilyenkor kisebb-nagyobb logikai feladványokat kell megoldani, amelyeknek azonban az égvilágon semmi köze a hackeléshez.

Assange: az oroszoknak nincs köze az amerikai hackertámadásokhoz

Assange Londonban adott exkluzív interjút a Fox televíziónak. Cáfolta, hogy a Wikileaks nyilvánosságra hozott dokumentumai orosz forrásokból származnának, és azt mondta: akár egy tizenéves is behatolhatott John Podesta, Hillary Clinton kampányfőnöke elektronikus levelezésébe, ahonnan lényeges adatokat loptak el.