A gettó közepén csapott le a TEK

A rendőrök az ingatlanokban tasakokba csomagolt kábítószert és fegyvert is találtak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi Rendőrkapitányságának és a BRFK Felderítő Főosztályának nyomozói a Készenléti Rendőrség rendőreivel, valamint a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének munkatársaival közösen szerda hajnalban egyszerre több helyszínen - egy Budapest VIII., Tömő utcai, egy Budapest IX., Sobieski utcai és egy Budapest X. kerület Ónodi utcai társasházban - tartottak házkutatást és fogták el a 42 éves budapesti V. Bélánét és hét társát.

A rendőrök az ingatlanokban tasakokba csomagolt kábítószergyanús anyagot - feltehetően marihuánát és amfetamint -, mobiltelefonokat, kábítószergyanús anyaggal szennyezett tárgyakat, valamint egy forgótáras pisztolyt foglaltak le. Az egyik ház közös helyiségének fagerendája mögé rejtve további közel száz - adagoláshoz és tároláshoz használt - tasakot találtak. A gyanúsítottakat a rendőrök előállították és kihallgatták.

A bandatagok hierarchikus rendszerben adták el a kábítószert a józsefvárosi ingatlanban.  A részfeladatokat megosztották, a terjesztők mellett figyelők és futárok is segítették az anyag árusítását, a szervezet működését. A rendőrség kezdeményezte a jómadarak előzetes letartóztatását.