A hátuk közepére sem kívánják a menekülttábort a nagybaracskaiak

A hírek szerint Nagybaracska mellett épülhetne meg a menekültek sátortábora, ám a helyiek egyáltalán nem lelkesek az ötlettől.

Tegnap a Napi Gazdaság információira hivatkozva megírtuk: Nagybaracska és Nagyfa mellett épül meg hamarosan az első olyan sátortábor, ahol a hazánkba illegálisan érkező migránsokat helyezik el. A lap cikke szerint az említett helyszínen  kiegészítő építményeket is telepítenek, így a tisztálkodással sem lesz gond, komfortos körülményeket teremtenek a bevándorlóknak.

Csakhogy a helyi lakosok hallani sem akarnak erről. A Blikk információi szerint a hír hallatán még szabadságát is megszakította Bögi István polgármester, aki alig akarta elhinni a hírt.

A polgármester a lapnak elmondta: nem egyeztettek velük, a véleményüket sem kérték ki, és hiába telefonálgat a minisztériumba vagy a járási hivatalba, senki sem tud információkkal szolgálni.

Bögi azt sem tudja, hol lehetne egyáltalán területet találni a több ezer fős menekülttábornak, hiszen a település határában állami tulajdonban csak jó minőségű szántóföldek vannak, amiket érvényes bérleti jogviszony keretében adtak ki művelésre. Ezek egyébként sem volnának alkalmasak, mivel csak csatornázott, ivóvízzel ellátott helyszínen lehet elhelyezni az embereket.

Az ötlettől a helyi lakosok sem igazán lelkesek, a Blikk által megkérdezettek kifogásolják, hogy ki sem kérték a véleményüket, van, akit az is zavarna, hogy idegenek mászkálnának a faluban.

Zsigó Róbert, a térség fideszes képviselője azt mondta, mivel még nem született kormánydöntés a helyszínről, a kérdés nem aktuális.