A Henkel is stratégiai partner lett

"A Henkel a jövőben számos mérnöknek kínál állást és a kormány feladata, hogy Békés megyében olyan képzési rendszert alakítson ki, mely ezt biztosítani tudja" - mondta el a megállapodás aláírása előtt a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára.

Magyar Levente rámutatott, a vállalat tisztítószereket előállító kőrösladányi gyára Békés megye legnagyobb munkáltatója és a Henkel, mint a magyar vegyipar egyik zászlóshajója, a 68. olyan vállalat, mellyel a kormány stratégiai megállapodást kötött.

A Coca-Colától a Henkelig

Az első stratégiai megállapodását az Orbán-kormány 2012. július 20-án a Coca-Cola HBC Magyarországgal kötötte meg, ezután következhetett a Richter, a Daimler, a Suzuki, vagy épp a Tesco. A harmadik Orbán-kormány már a Csányi Sándorhoz tartozó Bonafarm Csoporttal és a magyarországi privatizációs folyamatban kétes szerepet betöltő Unileverrel is tető alá hozott hasonló megállapodásokat.

A társaság a most átadott új gyártósorral  30 új munkahelyet létesített az üzemben, így már 150 embert foglalkoztat.

A Henkel 2012-ben zöldmezős beruházásként hozta létre a Tatabányai Ipari Parkban lakossági és ipari felhasználású, vizes bázisú ragasztókat, valamint az elektronikai iparban alkalmazott ragasztókat előállító gyárát - ismertette Fábián Ágnes, a Henkel Magyarország Kft. ügyvezetője.

Az MTI-nek elmondta, a vállalat az elmúlt öt évben 3,8 millió eurót fordított beruházásokra Magyarországon, a környei üzemre 2012 óta 4,4 millió eurót költöttek.

A Henkel 1987 óta van jelen Magyarországon, csaknem 1000 embert foglalkoztat a társaság, éves árbevétele 2015-ben meghaladta a nettó 110 milliárd forintot.