A kormány önmagán kezdje a takarékoskodást!

Magyarországon a többségi társadalom tagjait a szükség kényszeríti rá a takarékoskodásra. A hazai bérek meg sem közelítik a nyugat-európai béreket, még a mindennapi megélhetés is sokaknak nehézségeket okoz, ezért is egyre többen próbálnak külföldön boldogulni - emlékeztet a Jobbik alelnöke. 
 
A politikus rámutat: a magánvagyonnal rendelkező 
középosztály fokozatosan elszegényedik, ugyanakkor a szegénységből a korábbi éveknél is reménytelenebb a helyzet a boldogulásra.
A bérből élők egyre kevesebben és egyre kevesebbet tudnak félretenni, sokan a családi örökséget élik fel. A lakhatás, a gyermekek iskoláztatása és ruháztatása, az alapvető élelmiszerek beszerzése is nehézségeket okoz, a szabadidős tevékenység, a szórakozás vagy a kultúra pedig egyre többeknek válik elérhetetlenné - hangsúlyozza Sneider.
 
 A politikus idézi a statisztikákat, amelyek szerint 
Magyarországon az ötödik legalacsonyabb a minimálbér az uniós tagállamok közül, 
A Jobbik szerint "Magyarország elherdálja a nemzeti vagyont", a kormánytagok pedig 
"megbotránkozást keltenek a fényűző életvitelükkel", 
Sneider úgy véli, ez "szemernyi kétséget sem hagy" afelől, hogy "nem ismerik a tisztességes munkáért járó tisztességes bérből élő emberek problémáit".
 
A Jobbik egy olyan ország alapjait kívánja lefektetni, ahol az emberek lehetőségeit elsősorban a szorgalmuk, a tehetségük és a munkájuk, és nem "a közélet szereplőiről alkotott véleményük, de különösen nem a kormány tagjaihoz fűződő baráti vagy vérségi kötelék határozza meg"  - áll a közleményben. 
 
A párt szerint a takarékoskodást nem azoktól kell várni, "akiknek már nincs miből".  Járjon elő jó példával a kormány, a takarékoskodás pedig a kormánytagok és a minisztériumok vezető tisztségeit betöltők körében kezdődjön - írja Sneider Tamás. 
 
A takarékossági világnapot minden esztendőben 
október utolsó munkanapján tartják 
már több, mint 90 éve. A világ takarékpénztárainak 1924 októberében Milánóban rendezett nemzetközi konferenciáján Európa, Ázsia, Ausztrália 28 országa takarékpénztárainak küldöttei fordultak a világ takarékpénztáraihoz, hogy a jövőben október utolsó munkanapját világszerte szenteljék a takarékoskodásnak.