A kormánynak hála az oktatásban tapasztalható káosz lehet a szemétszállításban is

A hulladékkezelés közszolgáltatás átalakítását célzó törvény hatálybalépése óta eltelt egy hét bebizonyította, hogy a Kormány újabb központosítási törekvése megbukott.

A politikus szerint az életbe léptetett rendelkezések az érintett települések számára is hátrányos helyzetet idéztek elő, mivel nem hagyott az egyes önkormányzatoknak, például a Somogy megyei Marcali számára elég időt a végrehajtáshoz szükséges helyi rendeletek megalkotására. A Kormány által kitalált gombhoz, sőt gomblyukhoz az önkormányzatokkal varratnának kabátot. A próbálkozás eleve kudarcra van ítélve. Pusztán egy újabb, az adófizetők pénzéből történő, felelőtlen kísérletezés zajlik.

Kepli Lajos pártja nevében felszólította a Kormányt, hogy az oktatás területén hasonló centralizációt megvalósító és épp most megbukó Klik kudarcából tanulva ne sétáljon bele egy újabb zsákutcába!

Átgondolatlan, ismeretlen érdekeket kiszolgáló, kapkodó törvényalkotás helyett szakmai alapokon nyugvó javaslatokkal biztosítsanak kedvezőbb feltételeket a szemétszállítás területén a lakosság számára – emeli ki közleményében a politikus.

Úgy látja, fontos megőrizni, hogy a teljes hulladékgazdálkodási rendszer nyereségességét, valamint a szolgáltatókra vonatkozó környezetvédelmi előírások betartatását is. Ez a szabályozás jelen formájában mindezekre alkalmatlan, lássa be tehát a Kormány hibáját, és a rendszer gyökeres reformjával teremtsen rendet a hulladékgazdálkodás területén is.