A lakásmaffia-botrány után leváltották az érdi rendőrkapitányt

Az azonnali, indoklás nélküli leváltást megelőzően írtunk arról, hogy a hatóságok nem foglalkoznak egy botrányos érdi lakásfoglalással.

A rendőrség honlapján olvasható közlemény szerint Gödöllőre Lajmer György alezredest nevezték ki, az érdi egyenruhásokat pedig Szellák Norbert őrnagy fogja vezetni vasárnaptól.

A lakásmaffia-botrány állhat a háttérben

Az érdi rendőrkapitány leváltása nem sokkal azután következett be, hogy az Alfahír megírta: a városban a rendőrség tehetetlenül nézte végig, ahogy egy cigány család egyik napról a másikra beköltözött egy magyar asszony házába, kidobálva bútorait és egyéb vagyontárgyait, sőt még szexuális zaklatásnak is kitették az áldozatokat. A ház tulajdonosa hiába értesítette több alkalommal is a hatóságokat, azok nem kívántak komolyan foglalkozni az üggyel, így került a történet az Alfahír látóterébe.

Így túrta ki házából a családot az érdi cigánymaffia

Nyár végén egy érdi nő és gyermekei arra ébredtek, hogy az általuk lakott kertes ház konyhájában egy vadidegen cigány család üldögél, az idegenek az ingatlan alsó szintjét teljesen elfoglalták. A magyar asszony tulajdonának a felét másfél hónapja mintegy tucatnyi idegen birtokolja teljesen önkényesen, a rendőrségtől még minimális segítséget sem kapott, ő és két lánya kénytelenek voltak elmenekülni saját otthonukból.

Miután cikkünkben felhívtuk a figyelmet az esetre, a rendőrség a korábbiaknál nagyobb erővel vonult ki az ingatlanhoz, és lehetővé tették a tulajdonos asszonynak, hogy feljelentést tegyen.

Kivonult a rendőrség az érdi család elfoglalt házához

Szerdai cikkünkben egy érdi lakásfoglaló családról és népes rokonságukról adtunk hírt, amely egy csereszerződésre hivatkozva szállt meg egy érdi házat. A cigány család - R.-ék - augusztus végén foglalták el az ingatlant, azóta fenyegették, zaklatták, személyes tárgyait kidobálták, a népes rokonságot több alkalommal is segítségül hívva igyekeztek pokollá tenni a tulajdonos életét.

A lakásfoglaló érdi maffiáról szóló beszámolónk alapján Sneider Tamás, az Országgyűlés alelnöke levelet írt Pintér Sándor belügyminiszternek, valamint a Pest megyei rendőrfőkapitánynak is. Utóbbi volt az, aki most indoklás nélkül, azonnali hatállyal leváltotta az érdi rendőrkapitányt.