A magyar szállodák nem aggódnak a terrorveszély miatt

Ugyanakkor a Magyarországra készülő amerikai turisták feltételeket szabnak a fővárosi szállodáknak.

Ugyanakkor a Magyarországra készülő amerikai turisták feltételeket szabnak a fővárosi szállodáknak, azt kérik, amennyiben "elfajul a migránshelyzet", kötbér nélkül mondhassák vissza a magyarországi szállásokat

- értesült a lap.

Niklai Ákos, a szövetség elnöke a lapnak kifejtette: a statisztikák szerint a legnagyobb migránsválság idején, szeptemberben is számottevően nőtt az Egyesült Államokból a magyar fővárosba érkezők száma.

A szakember szerint mára már túlzottnak nevezhető az amerikaiak óvatossága, hiszen Magyarország biztonságos úti cél, amely időben terelte el a bevándorlási hullámot.

Hangsúlyozta, hogy Magyarország jelenleg is a béke és nyugalom szigete, ám más kérdés, ha egy tengerentúlon élő turista az európai eseményeket hazánkra is kivetíti.

Ugyanakkor a városlátogatások őszi csúcsszezonjában egy vidéki és egy budapesti utazásszervező cég is azt jelezte a Magyar Időknek, hogy a héten az átlagosnál többen mondták vissza, vagy cserélték későbbi időpontra a francia fővárosba tervezett utakat. Az utazás-szervezők rövid távon további visszaesésre számítanak - írja a lap.