A metál olyan, mint egy nagy ölelés

  

A brisbane-i Queensland Egyetemen kísérleteket végeztek az extrém rockzenék lélektani hatásáról - írja az urbanplayer. Az eredmények a kutatókat is megdöbbentették. 
 
Gyakran éri az a vád a fémzenét, vagy más durva hangzás-és szövegvilágú műfajt, hogy a hallgatásuk agressziót szül, rajongóikat veszélyes szociopatákká teszi.Sokan emlékezhetünk gyermekkorunkban szüleink megrökönyödött  arcára, ahogy a szobánk ajtajánál hallgatóztak, és szörnyülködtek:  
"Mi lesz ebből a gyerekből, ha ezt az őrjöngést hallgatja?"
A neurológiai kutatás során éppen arra voltak kíváncsiak, mennyire igazak ezek az aggodalmak. A projektben összesen 30 metál, punk, és hardcore zenéket hallgató 18-34 közötti fiatalt vizsgáltak. Először alaposan felhúzták őket olyan, célzott kérdésekkel, amelyek életük problémás területeit érintették. Munkahelyi, párkapcsolati és anyagi gondokról faggatták a kísérleti alanyokat. Amikor kellően feszültté váltak, egyik felüket 10 percre beültették egy csendes, nyugodt szobába, a másik felük pedig választhatott, milyen extrém muzsikát szeretne hallgatni. 
 
A végeredmény a két csoportnál lényegében ugyanaz volt. Vagyis a kemény zenéknek olyan hatása van, mint a csendes relaxiációnak. Sőt, a 10 perces zúzás után nem csak megnyugodtak az emberek, de kreativitásuk is megnőtt, inspirációt merítettek a torzított gitárból. 
 
 A két ausztrál kutató, Leah Sharmann és Genevieve A. Dingle arra a következtetésre jutott, hogy
metálra, punkra, vagy hardcore-ra zúzni lényegében olyan hatással van az emberre, mint  egy jó kibeszélős dumálás, vagy egy nagy ölelés. 
Figyelmeztetés: A fentiek minden bizonnyal csak a rockerekre vonatkoznak, a kísérlet alanyai is mind olyanok voltak, akik alapból szeretik az ilyen zenéket, Tehát, ha ön Abba, vagy 2Pac rajongó, esetleg deep house-ra vereti minden hétvégén, akkor egy családi veszekedés, vagy munkahelyi konfliktus után ne próbáljon Slayerre lazítani...
 
 
 
 
 
 
.