A miskolciak gyógyulása helyett Ugandát támogatja a Miskolci Semmelweis Kórház

A nemzeti párt politikusa figyelmeztetett: a megyei egészségügyi ellátás szisztematikus leépítésének megkoronázásaként a miskolci kórház profiljainak megszüntetése által felszabaduló orvosi műszereket, ápolási eszközöket és berendezéseket humanitárius támogatásként Afrikába szállítják.
 
Mint írta: ezt tartalmazza a MISEK és a Magyar Afrika Társaság között aláírt megállapodás; teszik ezt annak tudatában, hogy eközben teljesen elsorvasztják a megye kórházait, a kezeléshez szükséges gyógyszerek beszerzésére sincs elég pénz, és már korlátozták a napi pelenkacserét is az arra rászorulóknál. Badány Lajos szerint az alulfinanszírozottság és orvos-elvándorlás miatt az összeomlás határán vergődő miskolci egészségügy kegyelemdöfését pedig a miskolci adófizetők pénzén Afrikába, missziós munkára kiküldött orvosok hiánya jelentheti.
 
A képviselő véleménye szerint a fideszes vezetés kettős beszéde e megállapodásból is egyértelművé vált: szemben a kormánypropagandával szó sincs az afrikai gazdasági menekültek elkülönítéséről és gyors visszatoloncolásáról, hiszen e missziós munka előnyeit a bevándorlók által terjesztett járványok magyarországi kezeléséhez szükséges ismeretek megszerzésében jelölik meg.
 
Tehát a kormány már tudatosan számol olyan betegségek elterjedésével, amelyek az európai társadalmak számára eddig ismeretlenek voltak - véli a kéviselő.
 
Badány Lajos arra a kérdésre kíván választ kapni az egykori orvostól, a jelenlegi polgármestertől, Kriza Ákostól, mit kíván tenni a miskolci lakosság egészségügyi ellátásának megmentése, és a még meglévő eszközök hatékony, társadalmi célú felhasználása érdekében?