Videó: így likvidálták az amerikaiak a terroristavezért

Videó: így likvidálták az amerikaiak a terroristavezért

Szerdai sajtókonferencián hozta nyilvánosságra az amerikai védelmi minisztérium az Abu Bakr al-Bagdadi likvidálásáról készült videók bizonyos részleteit. Az amerikai különleges erők vasárnapra virradóra, Északkelet-Szíriában hajtottak végre rajtaütést, al-Bagdadi menekülés közben öngyilkos lett.

{"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/Td7A2c3YZFo.jpg?itok=ulHbyjNC","video_url":"https://www.youtube.com/watch?time_continue=39&v=Td7A2c3YZFo&fbclid=IwAR0behMrCf7ZBRIuA5sV2pLUB6LyqMaHiEXG2BRZtKR-l9grFDT_qLqmx2","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Beágyazott videó (Alkalmazkodó)."]}

Kenneth McKenzie tábornok, az Egyesült Államok Középső Parancsnokságának vezetője elmondta, 

úgy nézett ki, mint egy óriási gödrökkel teli autóparkoló 

miután felrobbantották az épületet.

McKenzie szerint látták, ahogy al-Bagdadi bemászik egy lyukba, ami az alagút bejárata volt és húzza magával két kisgyerekét, majd felrobbantja magukat. Az épületben még négy nő és egy férfi halt meg, ők is robbanómellényt viseltek.

McKenzie hozzátette, hogy mindent elkövettek a civil áldozatok elkerülése és a gyermekek védelme érdekében.

Arról, hogy halála milyen következményekkel járhat, itt írtunk bővebben:

Számít-e, hogy meghalt az Iszlám Állam vezetője?

Egy amerikai különleges egység likvidálta Abu Bakr al-Bagdadit, az Iszlám Állam vezetőjét - pontosabban fogalmazva a terrorvezér öngyilkos lett menekülés közben. Mit jelent ez a szervezetre és általánosabban véve a terrorizmusra nézve? A Külügyi és Külgazdasági Intézet „Mi a jelentősége Abu Bakr al-Bagdadi halálának a dzsihádista terrorizmus jövője szempontjából?"

(MTI nyomán)