Áder valamit mondani fog a Fővárosi Közgyűlésben

A 2017-es vizes világbajnoksághoz kapcsolódó fejlesztések előkészítéséről és a hajléktalanrendelet módosításáról is dönthet mai ülésén a Fővárosi Közgyűlés.

A sportesemény időpontjához igazodva a Kossuth Lajos tér és a világbajnokságnak helyszínt adó Dagály fürdő közötti partszakaszt rendeznék. A beruházás célja a jelenleg elhanyagolt Duna-part értékeinek jobb közterületi hasznosítása.
 
A fővárosi hajléktalanrendeletet egyik tervezett módosítása szerint a XIV. kerületben nem lesz olyan terület, ahol tilos az életvitelszerű közterületi tartózkodás.
 
A képviselők – a több mint félszáz előterjesztés között – tárgyalhatják a BKV 2015-2016-os üzleti tervét is, ebben egyebek mellett a BKV teljesítményének csökkenése, és 3,2 milliárd forintos adózás előtti veszteség szerepel.

Frissítés:

Áder János arra kérte a fővárosi képviselőket, csatlakozzanak az Al Gore volt amerikai alelnök által elindított világméretű klímavédelmi kampányhoz, és győzzék meg a csatlakozásról kerületük polgárait is. Biztos benne, hogy ha sokan felemelik a hangjukat, decemberben beleremegnek a párizsi klímakonferencia tárgyalótermének ablakai.