Államtitkár: Nem értek egyet Matolcsy Györggyel

Államtitkár: Nem értek egyet Matolcsy Györggyel

A kormány képviselője szerint igenis van jövőképe a magyar élelmiszeriparnak, és kérdésünkre azt ígérte, egyszámjegyű infláció esetén kivezetik az ársapkákat.

Összességében a magyar húsipar, a vágóhidak kicsit több mint egy év alatt megduplázódó alapanyagárakkal kell, hogy számoljanak - figyelmeztetett Éder Tamás, a Magyar Húsiparosok Szövetségének elnöke, aki szerint ezt fontos szem előtt tartani akkor, amikor fogyasztóként szörnyülködve nézzük a sertéshús és más húskészítmények árát.

A Hússzövetség húsvéti sajtótájékoztatójáról szóló riportunkból kiderül, hogy az ársapkás sertéscomb importja közel 46 százalékkal növekedett, miközben a kormány az infláció alakulásától teszi függővé a hatósági ár megszüntetését.

Nobilis Márton élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkár azonban azt nem árulta el, mi az a pontos szám, amit ha elértünk, azonnal ki is vezetik az árstopot.

Igenis van jövőképe a magyar élelmiszeriparnak, és igenis van benne fejlődési lehetőség. Azzal, hogy Matolcsy elnök úr úgy gondolja, hogy az egyik legversenyképtelenebb (az élelmiszeripar), nem értek egyet

- jelentette ki Nobilis.

További részletek videónkban:

Címlapkép: N1TV