Belső vizsgálat indul az MSZP-ben az álmentős videó miatt

Belső vizsgálat indul az MSZP-ben az álmentős videó miatt

Az ATV számolt be arról, hogy elvileg nem marad következmények nélkül az a videó, amelyben Korózs Lajos szocialista országgyűlési képviselőnek arról mesél egy mentőápolónak mondó nő, hogy a kórházakból hazaküldött 10 betegből 9 meghalt. 

Letörölték a szocik a videót, a Szamaritánus Mentőszolgálat is cáfolta az úgynevezett mentőápolót

Letörölte az MSZP azt a videót, melyen Korózs Lajos egy állítólagos mentőápolóval beszélgetett. A videó megjelenése után az Országos Mentőszolgálat azt közölte, N. Athina nem szerepel sem az Országos Mentőszolgálat, sem a magyar egészségügyi szakdolgozók nyilvántartásában. Ezt követően a szocialista párt azzal védekezett,

Szakács László, az MSZP elnökhelyettese a csatorna Start című műsorában arról beszélt, hogy Korózs Lajos rengeteg levelet kapott az ágyfelszabadításban érintett betegek hozzátartozóitól. Az MSZP elnökhelyettese úgy véli: Korózs Lajos elkötelezetten, szakmailag magas színvonalon látja el feladatát. Szakács László szerint Korózsnak nem kell lemondania a történtek miatt.

Arra a kérdésre, hogy ki a felelőse ennek a videónak, Szakács László azt válaszolta: annak, aki előkészítette és elkészítette a videót. Nevet nem mondott, de azt kérdésre válaszolva kijelentette: lesz vizsgálat és felelősségre vonás a pártban a botrány miatt – ám hangsúlyozta: szerinte nem Korózs volt az, aki elkövette videóval kapcsolatos hibát.

Egyébként, az csak egy kérdés, hogy mi lesz az MSZP-n belül a videó készítőinek a sorsa, az ellenzék megítélése, illetve a kormányzati fake news elleni harc is csorbát szenvedhet az ilyen esetek után.