MSZP: Nem az OMSZ-nél dolgozik az ápoló, a nyilvántartásba vétel csak önkéntes

MSZP: Nem az OMSZ-nél dolgozik az ápoló, a nyilvántartásba vétel csak önkéntes

Az Alfahír is beszámolt arról, hogy az MSZP feltöltött egy Facebook-videót, amiben Németh Athina mentőápoló arról beszélt, hogy a kórházi ágyfelszabadítások után tíz hazaküldött betegből kilencen elhunytak.

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) azonban nem sokkal később a Facebook oldalán közölte:

"felháborodást váltott ki a mentődolgozók közt egy internetre feltöltött videó, melyben egy „főállásban mentőtiszt”-ként bemutatott nő nyilatkozott az általa ellátott betegekről az Országos Mentőszolgálat székháza és mentőautói előtt forgatott képsorok között. Az állítása szerint „43 éve mentősként dolgozó” N. Athinát furcsa módon egyetlen megkérdezett mentős sem ismeri és nem szerepel sem az Országos Mentőszolgálat, sem a magyar egészségügyi szakdolgozók nyilvántartásában sem". 

Ezt átvette az egészségügyért is felelős minisztérium, az EMMI parlamenti államtitkára, Rétvári Bence hazugsággal vádolta meg a Parlamentben az MSZP-t.

Az Alfahír telefonos érdeklődésére az MSZP sajtóosztálya arról tájékoztatott, hogy Németh Athina egy magánbetegszállítónál dolgozik, méghozzá egy olyan cégnél, amely az OMSZ koordinálása mellett besegített a járvány elleni védekezés során, és munkájukat a Mentőszolgálat is elismerte.

Az egészségügyi dolgozók működési nyilvántartása pedig a vonatkozó szabályok értemében pedig önkéntes, az az a felvétel nem hivatalból, hanem az érintett személy kérelmére történik.

Nyomatékosították, hogy senki nem állította a párt részéről, hogy a nyilatkozó nő az OMSZ-nél dolgozik, mint mondták, nincs ellentmondás az elhangzottak, és az OMSZ reakciója között.