Amerikaiak turbózhatják fel a Szigetet, mert megvették

Már régóta inkább a külföldi pénztárcákhoz igazították.

A cikkből kiderül, hogy igazi nagyhalak érkeznek: az Edition Capital-en keresztül érdekelt a tranzakcióban az amerikai Providence Equity Partners globális befektetési alap. A Forbes szerint a Sziget új többségi tulajdonosa formailag egy luxemburgi cég, a LuxCo Ltd. lesz.

Érdekes lehet továbbá, hogy a cég operatív működéséért továbbra is az alapító Gerendai Károly és a Sziget többi tulajdonosa felel majd: Takács Gábor továbbra is a nemzetközi projekteket vezeti, míg Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert a Telekom VOLT Fesztivál és a Balaton Sound igazgatói, valamint a Szigethez kötődő fesztiválok zenei programjait irányítják.

Hogy milyen jövő vár az utóbbi években amúgy is inkább a külföldi fiatalok pénztárcájához igazított fesztiválra? Sokat sejtető Gerendai kijelentése:

"A Providence pénzügyi forrásai és nemzetközi háttere, kiegészülve a mi csapatunk szakértelmével egy még erősebb pozícióba hoz minket, megnyitva olyan új növekedési lehetőségeket, amelyek korábban nem lettek volna lehetségesek".