Ander: Határozottan kérjük a DK-t, ne tegyen több szívességet Orbán Viktor propagandagépezetének

Ander: Határozottan kérjük a DK-t, ne tegyen több szívességet Orbán Viktor propagandagépezetének

A Jobbik oktatási szakpolitikusa éles kritikával reagált arra, hogy a DK árnyékkormánya besegítene a tanártüntetések megszervezésébe.

Olvasom, hogy a DK árnyékkormánya besegítene a tanártüntetések megszervezésébe

- kezdte szombati Facebook-bejegyzését Ander Balázs, a Jobbik oktatási szakpolitikusa.

Egyszer egy bölcs pedagógus azt írta: "Ötletből a megvalósulás útján a legnagyobb támasz a politika és a hatalom az oktatás esetében is."

Tehát a magyar pedagógustársadalmat feszítő nemzetstratégiai problémák megoldásához, és az áhított erkölcsi-anyagi megbecsülés eléréséhez nélkülözhetetlen a politikai akarat.

Nincs is azzal semmi baj, ha a pártok kinyilvánítják szolidaritásukat, ha a politikusok elmondják segítő elképzeléseiket, akár egy demonstráción, a tüntetők egyikeként.

Viszont piócaként rátelepedni, valamint kisajátítani a pedagógusok és a diákok pártfüggetlen tiltakozási hullámát, több mint kontraproduktív...

Csak a vak nem látja, hogy mindez egyes egyedül a tudás és értelmiségellenes, a nemzet napszámosait alattvalónak tartó hatalom érdekeit szolgálja, és a legnagyobb kárt maguknak az érintetteknek okozza.

Nem csak DK-s tanárok, nem csupán DK-s tiltakozók vannak.

Határozottan kérjük tehát a DK-t, hogy tartsa tiszteletben a civil kezdeményezés tisztaságát, és ne tegyen több szívességet Orbán Viktor propagandagépezetének, amelyik gőzerővel igyekszik lejáratni a jogos követeléseken alapuló tiltakozó mozgalom hitelességét

- nyomatékosította reagálásában Ander Balázs, a Jobbik országgyűlési képviselője, hozzátéve:

Áprilisban rajtunk, az ellenzéki összefogáson volt a sor. Most magunkat önző módon előre tolva, ne rontsuk a civilek esélyeit, hiszen ez a dolog nem rólunk, hanem az ő ügyükről szól!

Az oktatás valóban nemzeti alap, ne pedig a pártpolitikai játszmák grundja legyen!

Kis türelmet, és több őszinteséget politikus hölgyek és urak!

El a kezekkel a tanároktól! De el a kezekkel a tiltakozó mozgalomtól is!