Ander a köztévében: ami most van, az katasztrófába viszi az országot, de a 2010 előtti idők sem térhetnek vissza

Ander a köztévében: ami most van, az katasztrófába viszi az országot, de a 2010 előtti idők sem térhetnek vissza

Ander Balázs, a Jobbik alelnöke az M1 műsorában leszögezte: a Jobbik lelkének fundamentumát – jónéhány más dolog mellett - a nemzeti identitás jelenti. Az érdemelvű politizálás szerinte abban fog megnyilvánulni a pártban, hogy akikben van energia, tehetség, szorgalom és dolgozni akarás, előrébb juthassanak, ne megcsontosodott struktúrák határozzák meg a Jobbikot.

A pártigazgatói posztra azért hirdettek pályázatot, mert szerintük a verseny jót tesz, ezért aki a kritériumoknak megfelel, beadhatja jelentkezését.

A Jobbik új elnöksége felszólította Kulcsár Gergelyt, hogy adja vissza Hajdú-Bihar megyei közgyűlési mandátumát, Ander erről kifejtette: valóban vállalhatatlan tett volt a Duna-parti cipőkbe beleköpni, a magyarázkodás miatt pedig sokszor elsikkadt az érdemi politikájuk.

Mandátuma visszaadására szólította fel a Jobbik elnöksége Kulcsár Gergelyt

A Jobbik új elnöksége felszólította Kulcsár Gergelyt, hogy adja vissza Hajdú-Bihar megyei közgyűlési mandátumát. A Magyar Hang azt írja, Jakab Péter, a párt új elnöke megerősítette: a Duna-parti cipők leköpésével egykor komoly belpolitikai botrányt okozó képviselőnek a most leköszönt elnökség eddig megadta a lehetőséget, hogy megyei képviselőként részt vegyen az aktív politikai életben, de ennek most vége.

Ez a korszak most véget ért – jelentette ki az ellenzéki politikus, aki Niedermüller Péter fehér, keresztény, heteroszexuálisokról szóló megnyilvánulását is vállalhatatlan, rasszista, magyarellenes kijelentésnek nevezte. A Bayer-féle tüntetésre nem mentek el, más dolguk van, Dunaújvárosban időközi választás lesz februárban.

A Jobbik elfogadhatatlannak tartja Niedermüller Péter a fehér, keresztény, heretoszexuális emberekről szóló gondolatait

"Hogyha megnézzük azt, hogy mi marad, ha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket, akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen, ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak - meg azért nők is vannak közöttük. (...) Ez azért borzalmas, mert ha megnézzük, hogy a világon mindenütt az úgynevezett fehér nacionalisták miből állnak össze: ebből, mondom csöndesen nektek."

Az ellenzéki együttműködésre vonatkozó kérdésre úgy válaszolt, hogy ami most van, az katasztrófába viszi az országot, viszont az sem térhet vissza, ami Magyarországot 2010 előtt jellemezte.

A teljes beszélgetés:

{"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/jfcYr_8IYOA.jpg?itok=2qZN9fWx","video_url":"https://www.youtube.com/watch?v=jfcYr_8IYOA&feature=youtu.be","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Beágyazott videó (Alkalmazkodó)."]}